Zomers dessert

24 aug

De zomer laat zich nog weinig meer zien en de herfst lijkt langzaam haar intrede te doen. Augustus is al over de helft, maar volgens de voorspellingen proberen de weergoden het alsnog goed te maken, met een laatste hittegolf. Mocht het zover gaan komen, hier nog een verfrissend hapje, om de dag goed te starten of verkoelend af te sluiten.

Men neme:

  • Skyr (honingsmaak). Een IJslandse yoghurt zonder vetten, maar rijk aan eiwitten en romig van smaak. Verkrijgbaar in vier smaken bij de supermarkt.
  • Heerlijk zoete aardbeien, die momenteel nog overal verkrijgbaar zijn.
  • Wat blaadjes munt.

IMG_6965

Eigenlijk is het natuurlijk heel simpel en heb je aan alleen de foto al genoeg. Een paar lepels Skyr, aardbeien in stukjes en wat blaadjes munt ter garnering. Ik heb het zelf niet geprobeerd vanwege  mijn allergieën, maar ik kan me voorstellen dat het met granola ook erg lekker is.

Wat is jouw favoriete dessert op warme dagen?

10 reacties op “Zomers dessert

  1. Zoet er heerlijk uit! Sowieso ziet alles met aardbeien er altijd al heel smakelijk uit vind ik. Jammer dat ik geen Skyr of vervanger kan eten, want het ziet er super lekker uit!
    Mijn favoriete dessert op warme dagen is een grote schaal vol met allemaal soorten stukken fruit. Een lekkere fruitsalade dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *