Winter Wonderland

18 jan

Aarzelend laat de winter dan toch van zich horen. Wakker worden, een wereld die ver weg lijkt, omdat alle geluiden gedempt worden door een dikke laag sneeuw. Gejoel van kinderen in de verte, een hond die aanslaat en vol blijdschap door dat witte pak stuift. Haast blij als een kind werd ook ik wakker dit weekend, omdat het eindelijk echt winter lijkt.

Op zaterdag was het eigenlijk maar van korte duur. Ik stapte al vroeg de deur uit, nee, ik kon echt niet meer slapen. Het was koud buiten, maar de sneeuw kraakte niet onder mijn voeten. De temperatuur schommelde van net onder naar net boven het vriespunt, een enkele zonnestraal deed de sneeuw langzaam aan verdwijnen. Ik maakte wat foto’s maar was eigenlijk niet tevreden en keerde teleurgesteld huiswaarts.

De winter laat zich al een aantal jaar amper zien in dit land. Beter was het een jaar of vier, vijf geleden. Wandelend naar school, omdat fietsen simpelweg niet lukte en het sneller was dan met de tram. Centimeters sneeuw, bevroren fonteinen.. Dat leverde pas mooie plaatjes op. Terugdenkend krijg ik bijna heimwee, heb ik nog niet eens de Elfstedentocht meegemaakt. Ik begin in te zien waar die mensen naar verlangen. Een winter zoals vroeger.

Zondagochtend was ik echt vroeg uit de veren. Laat naar bed, geen wekker en toch vroeg op. Een gevoel dat me naar buiten lokte. De roep van sneeuw. Ditmaal was de straat dan ook echt bedekt met sneeuw. Later die dag maakte we een heerlijke wandeling. 

Kunnen jullie ook van dit weer genieten of juist niet wachten tot de zomer weer in het land is? 

7 reacties op “Winter Wonderland

  1. Spijtig dat het precies nooit zoveel sneeuw is als vroeger hΓ©! Ik herinner me nog dat ik eens met mijn broers een stuk of 10 sneeuwmannen had gemaakt in de tuin… Met deze sneeuw was dat niet echt mogelijk, haha! Leuke foto’s! Liefs πŸ™‚

  2. Ja heerlijk. Ik heb liever vorst en zon, of sneeuw en zon dan regen.
    Ik kwam van de week nog foto’s tegen van januari 2013, toen waren we ook heel vroeg op pad voor mooie plaatjes.
    Dan nog die winter van 2009 of 2010, toen had het vlak voor kerst zo gesneeuwd dat dagenlang de tram niet kon rijden. Een hele club β›„ β›„ β›„ β›„ ❄ ❄ stond er op de trambaan ✳ ✳ β›„

  3. Leuke foto’s!
    Ik kan hier helemaal niet van genieten haha, kan niet wachten tot het weer zomer is. Was vandaag ook weer zo’n drama op de weg en ik heb niks met kou.

  4. Oh ja, winters waren vroeger absoluut anders. Ik ging standaard elk jaar schaatsen met vriendinnen op natuurijs. Je stond er niet eens bij stil dat het een winter niet ging gebeuren. Ik maakte sneeuwpoppen of ging sleeΓ«n toen ik nog kleiner was in meters hoge sneeuw. Winter stond gewoon gelijk aan weken sneeuwpret. En dat mis ik best nog wel eens. Dus ik ben blij met deze winter. Al is het in de rest van het land nog groen, hier in Arnhem ligt nog steeds mooie, witte sneeuw. Jippie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *