Weekendje weg | Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

4 jun

Even weg uit de vertrouwde omgeving om tijd door te brengen met ouders, broertje en aanhang en vriendje. De rust op zoeken in een groene omgeving. Een paar maanden geleden had ik het voorstel bij mijn ouders gedaan. We waren al een aantal jaar niet meer met het gezin op vakantie geweest en ik vond het eigenlijk toch wel weer eens tijd. Nu maakten we er een gezellig weekend van, mét aanhang.

Het vakantiepark in Leersum was ons eigenlijk niet onbekend. Kilometers hebben we er vroeger gemaakt; wandelend, fietsend en zwemmend. Na al die jaren was er wel het één en ander veranderd, maar dat mocht de pret niet drukken. Vrijdagavond laat kwam ik aan in Leersum, opgehaald door ouders en broertje op het station. Na een korte avond moe naar bed, om de volgende dag vroeg op te staan voor een duik in het zwembad (dat in onze herinnering een stuk groter was dan nu bleek te zijn).

Zo veel groen om de bungalow heen, dat is voor mij pas echt tot rust komen. Weg met de stress van werk, ik heb de laatste tijd veel te veel uren moeten maken en het heeft me niet veel goeds gedaan. Na wat baantjes in het zwembad, vertrokken we begin middag naar Wijk bij Duurstede, de aanhang sloot hier ook aan.

Wijk bij Duurstede

We brachten een bezoek aan het oorspronkelijke Dorestad. Tegenwoordig is het een vrij toeristisch gebied, maar daardoor niet minder leuk om te bezoeken. Via groene wegen en deels langs het water, kom je zo uit in de gezellige straatjes. Onze wandeltocht ging langs korenmolen Rijn en Lek, door de winkelstraten, over de markt en met een wijde boog langs kasteel Duurstede. Bij het kasteel zelf was een bruiloft gaande, wat het alleen nog maar leuker maakte om even te blijven kijken. Natuurlijk moest ik ook even een foto (laten) maken.

We eindigde de wandeling op een terrasje midden op een plein. Precies op het moment dat ik ging zitten, besloot een vogel helaas om daar zijn behoefte te laten vallen 🙁 die blouse kon dus de was in.

Utrechtse Heuvelrug

Terug in de bungalow was het tijd om te eten en tijd voor spelletjes. In drie teams speelde we 30 seconds, wat toch behoorlijk verslavend bleek. Het verschil tussen generaties was behoorlijk duidelijk. Leg maar eens een persoon uit van jaren geleden, waarvan je misschien net de naam kent! Andersom was het voor mijn ouders dan vaak weer wat moeilijker als het over een hedendaags onderwerp ging. Uiteindelijk scheelde het allemaal vrij weinig, gelachen hebben we zeker.

Met mijn vriend maakte ik ‘s avonds nog een flinke wandeling. Voor mensen die net zoals ik best van wat geschiedenisfeitjes houden, dit heuvelachtige gebied is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Al lopend gaat het vakantiepark over in uitgestrekte naald- en loofbossen en zandvlaktes. Doodse stilte die af en toe verstoord wordt door een vogel of konijn. Helemaal prima. Gewoon lopen en praten, geen route van tevoren bedacht, maar gewoon gaan. Daar op die vlaktes, vind je pas echte rust.

Zondag, de laatste dag alweer, was een dag van lekker doen waar je zelf zin in hebt. Elk stel maakte een eigen plan. Voor ons was het nog wat baantjes trekken in het zwembad en lekker stomen in de sauna. Kon dat laatste maar vaker.

Na nog samen gegeten te hebben en een stukje taart toe, was het weekend natuurlijk veel te snel voorbij, zoals dat altijd het geval is met leuke dingen. Gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

 

Heb jij ook wel eens een bezoek gebracht aan de Utrechtse Heuvelrug?

3 reacties op “Weekendje weg | Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

  1. Oh balen van die vogel en zijn behoefte op dat moment!
    Wijk bij Duurstede Is mijn geboorteplaats, mijn vader woont er nog. Charmant plekje wel, iets te klein voor mij verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *