Verhuisdrang

10 okt

Een jaar of (bijna) drie geleden verhuisde ik in mijn uppie van Den Haag naar Eindhoven. De ruimte waarin ik woonde besloeg een vierkante meter of 12 à 15. Genoeg voor mijn tweepersoonsbed, kast, tafel, stoelen, overige meubels en decoratiematerialen. Mijn kamer maakte deel uit van een studentenhuis met nog vier anderen, slechts één van hen zag ik dagelijks. IMG_2452

Nog geen krap jaar later zei ik daar de huur op, om met mijn vriend te gaan samenwonen op 25 vierkante meter. Ik raad niemand aan dit ook te doen, hoeveel je ook van elkaar houd. Stel je een zolderkamer voor met schuine wanden, die zowel woonkamer als slaapkamer voor moet stellen. Side note: mijn bed had ik verkocht omdat die hier niet paste vanwege de schuine wanden, we hebben acht maanden met ons matras op de grond gelegen. Ik vraag me nog steeds af hoe we dit überhaupt zolang hebben volgehouden. Wat een ellende. Nooit weer. De overloop bij de trap was onze keuken en daaraan grensde onze minuscule badkamer.collageh

Wij konden ons geluk dan ook niet op toen we eindelijk iets vonden waar we meer ruimte hadden (45m2) en toch samen konden wonen. Weliswaar in een dorp buiten Eindhoven en ook erg aan de prijzige kant, maar toch. Een aparte woonkamer, aparte slaapkamer, badkamer, keuken en een grote tuin. Hier wonen we inmiddels een jaar en hoewel het allemaal prima gaat, ontstaat er inmiddels een waslijst met punten waarom we hier wél weg willen.

 • Wij huren deze ruimte particulier en de huisbazin woont boven ons. Echt ‘eigen’ voelt dit dus bepaald niet. Zacht uitgedrukt.
 • Voor het geld dat we betalen moet het naar ons idee ook mogelijk zijn om ruimer en zelfstandiger te wonen. Wij zijn geen kinderen meer hoor..
 • De keuken heeft geen wastafel/ kraan. Water moeten wij dus halen in de badkamer. Kookt niet zo makkelijk, wel goed voor de beweging.
 • Afwassen moet ook in de badkamer, met als gevolg dat daar de vaat (wel eens) opgestapeld staat.
 • De thermostaat van de verwarming zit niet bij ons, met als gevolg dat het soms heel koud is bij ons en ik ook wel eens onder een koude douche heb gestaan. Niet zo prettig als je moe thuis komt en gewoon graag wilt douchen.
 • We willen graag een extra kamertje (nee, geen kind op komst) zodat we onze spullen fatsoenlijk op kunnen bergen. Walk-in-closet? Ghehe.
 • Het zou niet verkeerd zijn als we in de stad konden wonen, al heb ik er op zich ook geen probleem mee om er net buiten te wonen.

En zo voort, en zo verder. We hebben een tijdje terug ook een bijeenkomst bijgewoond om ons te laten informeren over het kopen van een huis, maar we waren allebei al gauw tot de conclusie gekomen dat dat nu echt nog een brug te ver is. Momenteel zijn we flink aan het rond-speuren en hopen we op een gelukje. Ik heb het nieuwe huis wel alvast ingericht.


Je kunt me volgen via Bloglovin’ of Instagram.

21 reacties op “Verhuisdrang

 1. Dat is een flinke lijst zeg! Bekijk het aan de positieve kant, als je nu opzoek gaat naar een anders huis let je zeker weten op al die punten en dingen die je niet wil in een huis. Wie weet vinden jullie juist hierdoor wel het perfecte huis en kunnen jullie er nóg meer van genieten als je er eenmaal in zit. Nu maar hopen dat dat een beetje snel is hihi

 2. Oh die drang ken ik! Ik heb 4 jaar in een studio gewoond, wel met aparte keuken en badkamer, maar geen aparte slaapkamer. Na een tijd ben je dat gewoon beu en toe aan iets anders. Nu ben ik bij mijn vriend ingetrokken (appartement 2 slaapkamers) en nog ben ik niet tevreden haha. Ik wil ruimte, ik wil de tuin in enzovoorts. Maar hey, ik ben stiekem wel benieuwd waar jij woont dan. Ik woon in Veldhoven namelijk 🙂 Vlakbij dus! Misschien kunnen we eens samen outfit shooten haha.

  • Precies, je verzameld toch allerlei spullen om je heen die je ergens moet laten en voor jezelf heb je ook steeds meer ruimte nodig, lijkt wel.
   Lijkt me leuk, ik ga je een mail sturen hierover 🙂

 3. Ik kan me heel goed voorstellen dat je op ten duur je echt gaat ergeren aan dat soort dingen. Ik woon nu (tijdelijk) op een zolderkamertje en deel de rest van het huis (badkamer, keuken, woonkamer) met mijn huisgenootje. In principe zit ik hier niet verkeerd, maar ik ben ook erg toe aan meer ruimte en privacy. Vooral een eigen plekje lijkt me heel fijn, geen rekening meer houden met een huisgenootje of haar vriend (in jouw geval die huisbaas die zo dicht bij woont).

  Hopelijk lukt het jullie om een fijne plek te vinden om te wonen!

  • Inderdaad, op een bepaald moment is het niet meer fijn een woonruimte te delen, je zit elkaar veel te veel op de lip dan. Een zolderkamer begin ik echt nooit meer aan, het wordt er ook zo snel warm. De enige manier waarop ik misschien ooit een zolder wil, is als daadwerkelijke zolder met daaronder de plek om te leven haha.

  • Stiekem moet ik er nu al een beetje om lachen dat we steeds in vreemde situaties terecht komen, maar hoop dat er snel een einde aan komt haha.

 4. Hopelijk vinden jullie snel een huisje! Ik begrijp je ergernissen! Het is soms best lastig om aan een huisje te komen. Ik hoorde van iemand dat ik me nu al in moest gaan schrijven omdat het nog jaren kan duren voordat er iets vrij komt. Hopelijk gaat het snel bij jullie!

  • Het is zeker verstandig je zo vroeg mogelijk in te schrijven, dan hoef je later niet eindeloos in een wachtrij te staan. Ik zou graag willen dat ik het jaren geleden al gedaan had, maar toen niet aan gedacht natuurlijk.

  • Ja hé. Helaas dachten we vorig jaar dat het niet zo’n probleem zou opleveren, maar de tijd heeft ons geleerd dat het toch niet zo handig is :’)

 5. Ik hoop dat je snel iets vind want een keuken zonder kraan. Dat lijkt mij een ramp, al die afwas naar de badkamer slepen, niet leuk. Heb je al gedacht aan een huisje om te huren dan?

 6. Liefde kan je blind maken he gelukkig komt toch uiteindelijk goed met meer ruimte. Blijft jammer dat je nog steeds op zoek bent voor nog iets beter, hopelijk komt snel iets voor jullie. In de stad wonen dat lijkt me ook makkelijk.

 7. Kan me goed voorstellen dat je graag weg wilt en meer ruimte wilt. Wij hebben best een groot appartement maar gaan nu voor een eengezinswoning… Super spannend en erg veel zin in. Ik hoop dat jullie ook ooit je droomhuisje vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *