Vakantieherinneringen | Parijs, Florence en Pisa

20 aug

Ik heb in mijn leven best wat mooie plekken mogen bezoeken. Hoewel ik nooit buiten Europa geweest ben, ben ik wel dankbaar dat ik ook wat stappen in andere landen heb kunnen zetten. Vandaag deel ik een paar vakantiebestemmingen met jullie aan de hand van kiekjes en herinneringen.

DSC03930

In 2010 vertrokken mijn ouders, broertje en ik met de Thalys naar Parijs. De treinreis was al een hele belevenis op zich, nog nooit had ik in een voertuig gezeten dat zich zo snel door het landschap bewoog. Een paar uur later stonden we dan ook in de Franse hoofdstad, waar we een week zouden verblijven in een fijn appartementje.  We bezochten de Eiffeltoren, de Sacre Coeur gelegen in het mooie Montmartre en het Louvre. Onderstaande foto is gemaakt bij het Louvre, de piramide staat er niet helemaal op maar ik vond de lucht erbij wel heel bijzonder.

DSC03980

Tijdens onze vakantie in Parijs, vond ook het WK voetbal plaats. Wanneer mijn broertje met een oranje shirt op straat verscheen, kon hij gegarandeerd wachten op commentaar, in positieve zin dan. De finale zelf, die Nederland verloor van Spanje, keken wij op de bank in het appartement. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn sms-jes verspilde aan vriendinnen die op dat moment ook op vakantie waren, balend van de uitslag van de wedstrijd.

DSC06070

In 2014 vlogen mijn vriend en ik naar Pisa. Een gedeelte van zijn familie zou daar ook heen komen en gezamenlijk zouden we een huisje delen op een vakantiepark. Wegens omstandigheden brachten mijn vriend en ik de laatste vijf dagen door in hotels, voordeel hierbij was dat wij konden doen en laten wat wij wilden en zo een paar mooie plekken konden bezoeken. Zo zagen wij in Florence de Basilica di Santa Maria del Fiore (zie foto hierboven), Palazzo Vecchio en Ponte Vecchio. In Pisa zagen wij uiteraard de scheve toren van Pisa, het Baptisterium en het Santa Maria della Spina (een klein Gotisch kerkje, zie foto hieronder).

DSC06009

 

Zo vervelend als de vakantie begon, ik voelde me echt vreselijk en heb die vakantie denk ik meer gehuild dan gelachen, zo fijn was het uiteindelijk om samen door Italië rond te kunnen struinen. We hadden er van tevoren natuurlijk niet op gerekend dat we wat nachten in hotels zouden verblijven, maar met behulp van een hoop behulpzame Italianen, kwam dat toch nog aardig op zijn pootjes terecht.  Ik was af en toe echt bang, vooral de eerste avond toen we na twaalven nog buiten rondliepen in San Vincenzo (een vissersplaatsje) waar alle hotels eigenlijk al volgeboekt zaten, want hoogseizoen.. Achteraf vond ik het zeker een leerzaam avontuur, het heeft mijn vriend en mij dichterbij elkaar gebracht en met dit soort stressvolle situaties kan ik in de toekomst vast beter dealen. Ik hoop alleen dat dat niet nodig is, haha.

DSC06005

 

Zijn jullie wel eens in één van deze steden geweest en vinden jullie dit leuk om te lezen? Ik heb meer vakanties die ik met jullie wil delen, maar niet allemaal tegelijk 🙂


 

Je kunt me volgen via Bloglovin’ of Instagram.

25 reacties op “Vakantieherinneringen | Parijs, Florence en Pisa

    • Van jou had ik ook wel een reactie verwacht, ja. Misschien kun je die steden toevoegen aan je tripje naar Italië binnenkort?

  1. Pingback: Een maand vol geluksmomenten | 1 | And Other Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *