Terugkerende trend: chokers

7 sep

Dat de geschiedenis zich vaak herhaalt, is iets waar ook modetrends over mee kunnen praten. Steeds vaker lijken we een greep te doen naar lang vervlogen tijden, trends die eens uit de mode raakten, maar nu geliefder zijn dan ooit. Zo’n jaar of tien/twaalf geleden, waren die smalle kettinkjes die zo populair zijn vandaag de dag, ook al eens hip, en jaren daarvoor, eveneens. Chokers.

Ik kan het me nog goed herinneren. Wie droeg ze toen niet? Het waren een soort plastic kanten kettinkjes. Zelf zat ik op de basisschool en ik wilde iets soortgelijks. Voor wat ik me herinner kreeg ik toen een blauw fluwelen bandje voor om mijn nek. Minder opzichtig en niet zo zwart. Ja, dat was meer mijn ding.

Voor mij raakten de chokers daarna in de vergetelheid. Genoeg andere sieraden, waaronder ook kettingen, die ik regelmatig met plezier draag. Nu de chokertrend weer de kop opsteekt, kan ik er wederom niet omheen. Lace chokers zijn aan mij niet besteed, maar ik heb nu een zwart fluwelen in mijn bezit, zij het met een smaller bandje dan tien jaar geleden.

img_7464

Ik blijf iemand die van subtiele details houd, dus zoiets simpels als bovenstaande, een driehoek choker, kan ik wel waarderen. Momenteel zijn chokers overal te koop.

img_7463

En voor wanneer ik meer uit wil pakken, kan bovenstaande ook nog wel. Deze is wat minder subtiel en ook zeker stukken zwaarder. Voor wie beter kijkt, is de ketting toch nog redelijk gedetailleerd en voorzien van turqoise steentjes.

Het zal me benieuwen hoe lang deze trend nu aan zal blijven, maar ach, dragen doe ik ze vast nog wel, mij vervelen ze niet.

 

6 reacties op “Terugkerende trend: chokers

  1. Toen ik zag dat chokers weer in waren dacht ik ‘****, I’m old’ als ik een fashion trend uit mijn jeugd zie terugkomen 😛 ik vond ze vroeger heel leuk en nu eigenlijk nog steeds, maar heb er nog geen gekocht. Vooral die op de onderste foto is erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *