Stedentrip Londen – tips

25 jan

Het land dat ik het vaakst bezocht heb tijdens vakanties is Engeland. Vroeger kwam ik in Devon en Wales. Later, en meteen ook de laatste keer dat ik de Noordzee overstak, was Londen de bestemming. Vandaag deel ik wat tips voor een stedentrip met de boot naar Londen! Van kleins af aan ben ik eigenlijk alleen met de boot naar Engeland geweest. Voor wie niet van vliegen houd (mijn ouders) een ideaal alternatief. Je bent binnen een paar uur aan de overkant en de boten zijn vaak uitgerust met allerlei vermaak waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen en ontspannen aan de vakantie kunt beginnen.

In Londen zelf is echt alles mogelijk! Het is een bruisende stad waar je lekker kunt shoppen, drankjes kunt doen en een hoop cultuur kunt opsnuiven. Voor mij moeten vakanties daar dan ook uit bestaan. Mij maak je echt niet blij met een zonvakantie waar je dag na dag aan het strand moet liggen. Nee, als ik op vakantie ben dan wil ik ook wat kunnen zien van de omgeving, wat leren van de cultuur die toch net een tikkie anders is en als de zon daar dan bij schijnt is dat gewoon mooi meegenomen.

Stedentrip met de boot naar Londen – de tips! Maak de overtocht per boot. Het heeft best wat om in Nederland de haven uit te varen, dan op zee te zitten en na verloop van tijd langzaam de kust van Engeland op te zien doemen. Voor mijn gevoel maak je dan net wat bewuster mee dat je in een ander land aankomt dan wanneer je met het vliegtuig gaat.

Londen is stiekem best groot. Als je veel wilt zien binnen een korte tijd, is het handig om je met de bus of de metro te verplaatsen. Het zou zonde zijn als je dingen moet overslaan uit tijdgebrek, toch? Het voordeel van lopen is dan weer wel dat je onverwacht leuke dingen tegenkomt.

Omdat Londen zo groot is, is het aan te raden van tevoren goed te bekijken wat je wilt zien. Voor sommige attracties moet je lang in de rij staan terwijl je dit simpel kunt omzeilen door vanuit huis een ticket te kopen. Scheelt weer een paar uur in de wachtrij staan!

Toeristische hoogtepuntjes zijn natuurlijk de Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Tower Bridge en ga zo maar door. Oxford Street (en Regent Street/ Bond Street) staat bekend als shopwalhalla, maar voor de wat alternatievere marktjes en winkeltjes moet je toch echt in Camden Town zijn. Uitrusten doe je in Hyde Park en voor een drankje en een hapje kan je rondom Covent Garden goed terecht.

Ben jij ooit in Londen geweest of ga je binnenkort met de boot naar Londen toe? Laat het me weten!

Meer door mij gemaakte reisjes en tips vind je onder Reizen.

 

Betreft gesponsorde content. Foto’s via Unsplash.

7 reacties op “Stedentrip Londen – tips

  1. Ik ben al heel lang niet in Londen geweest.
    Een heerlijke stad met heel drukke plekken, maar ook heel stille plekken. Regent’s Park heeft een kleine binnentuin vol met pioenrozen.
    De boot naar de overkant van de plas heeft mijn absolute voorkeur.

  2. Although I live in the UK and fly to the Netherlands now , I have vivid memories of going to England by boat and visiting London was an ablsolute favourite. Even when I lived in England I use to frequent London. It is a genuine buzz with plenty of nooks and crannies to investigate, as well as visiting the sights London is famous for.

  3. Het is leuk in Londen. Het lijkt me ook fantastisch om dit jaar eens met de trein te gaan, vanuit Amsterdam! Londen is leuk om te bezoeken. Hoewel we al 2x de kans kregen om te verhuizen naar die stad, hebben we het niet gedaan. Druk, duur, groot, onrustig. Maar voor een paar dagen: hartstikke leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *