Sinterklaas | Als je alles al hebt

11 nov

Sinterklaas is weer bijna in het land. Voor velen betekent dit het maken van een verlanglijstje, omdat er lootjes zijn getrokken voor surprises of omdat de zak van Sinterklaas dit jaar weer gevuld met cadeautjes in de woonkamer zal staan. 

Ik vier dit jaar twee keer Sinterklaas. Eén keer met mijn ouders, broertje en vriend. We hebben lootjes getrokken en maken dus voor iemand een surprise, kopen wat kleinigheden en maken er nog een gedichtje bij. Echt ouderwets gezellig. Bij de vader van mijn vriend vieren we het ook, gewoon met wat cadeautjes. Ik moet dus ook wat lijstjes maken.. 1488911_577995455606284_899543711_n

Het hele jaar door kan ik eigenlijk wel dingen verzinnen, die ik graag zou willen hebben. Tegen de tijd dat ik dan jarig ben (in maart) of dat de feestdagen in aantocht zijn, is al die inspiratie vaak *poef* verdwenen. Wat moet ik op zo’n lijstje zetten, als ik alles al heb? Alles wat ik nodig heb om te kunnen leven? Als kind zijnde was het makkelijk. Er was altijd wel iets van speelgoed, (knuffel)dieren of een boek wat je graag wilde hebben. Ouders zorgde dan ook voor de wat meer praktische cadeautjes, zoals bijvoorbeeld een pyjama of handschoenen. Iets wat je ook echt kon gebruiken.

Uiteindelijk heb ik wel een paar dingen kunnen bedenken: iets van de Frosted Cranberry collectie van The Body Shop is meer dan welkom, ruikt zo lekker allemaal! Daarnaast wil ik wel een nieuwe eyeliner, maar dan meer in ‘vaste vorm’ in plaats van met een kwastje. Ik kan er op zich wel mee werken maar ben benieuwd of het op een andere manier beter kan. Verder wil ik nog wel een ketting met een pendel er aan, al moet ik nog even kijken welke steen ook alweer het beste bij mij past.. maar dat weet de Sint wellicht ook.

Vieren jullie dit jaar Sinterklaas? Iemand nog cadeau-ideeën?

Over die foto trouwens, dat zijn mijn broertje en ik heel lang geleden. Verkleed als sint (mijn broertje) en ik links als piet. We kijken niet al te vrolijk, maar toch vond ik het een leuke herinnering 🙂

26 reacties op “Sinterklaas | Als je alles al hebt

 1. Ahhhrg ik herken het dat je op zulke momenten bijna niks weet te zeggen wat je wilt! Zo vervelend is dat, haha. Het hele jaar door heb je wensen en dan ineens niet meer. Wij doen thuis alleen sinterklaas voor mijn neefjes en nichtje. Bij mijn schoonfamilie kunnen mijn vriend en ik dit jaar niet komen, dus ik hoef een keer lekker niks te verzinnen. Yay! :’)

 2. Hhaha dat is zo herkenbaar. Het heeeeele jaar door kan je van alles opnoemen dat je graag nog zou willen hebben en als mensen er dan naar vragen, kan je plotseling niets meer bedenken. :’)
  Ik heb nog geen idee wat wij gaan doen met Sinterklaas.

 3. oh die foto is schattig. Ik heb eigenlijk helemaal geen probleem met lijstjes maken. Ik weet altijd wat ik wil en meestal stapelt het zich op hihi. Wij vieren zelf geen sinterklaas. 🙂

 4. Wat een schattige foto! Daar was ik gister ook nog naar op zoek voor mijn sinterklaas artikel, maar ik vond alleen maar carnavals foto’s haha. Ik weet ook nooit wat ik moet vragen. Meestal zijn het kookboeken, cd’s of inderdaad praktische zaken zoals een pyjama of pantoffels.

 5. Wij vieren altijd Sinterklaas met mijn ouders, nog even kijken hoe en wat. Ik heb ook ongeveer alles al dus zal wel een boek of mok vragen (daar heb je er nooit genoeg van haha) Leuke foto trouwens!

 6. Dit is zo herkenbaar! Ik weet nu ook echt niet wat ik moet vragen, en ik vier ook twee keer Sinterklaas. Hoe ouder je word, hoe lastiger het is! Nu ben ik wel benieuwd geworden naar de Cranberry collectie van TBS! Schattige foto trouwens van jou en je broertje!

 7. Wat een super leuke foto zeg! Ik heb hetzelfde probleem.. het hele jaar door weet ik wat ik wil en wanneer het moment daar is weet ik het niet meer. Wij vieren sinds vorig jaar een dobbelspel met allemaal kleine cadeautjes. Hiervoor deden we surprises maar iedereen werd op gegeven moment een beetje inspiratieloos.

  • Een dobbelspel lijkt mij niet zo leuk, ik hoor vaak verhalen dat je dan blijft zitten met iets wat eigenlijk niet zo passend is bij jou als persoon of dat er echt van die frutsels gegeven worden. Al kan ik me wel voorstellen dat je op een bepaald moment misschien iets anders wilt dan steeds die surprises.

 8. Als je door de Hema loopt krijg je vast wel wat ideeën voor leuke cadeaus! Ze hebben zelfs zo’n collectie (die heet “Hema Blijmakers”) die ze bedachten zodat mensen snel hun cadeautje kunnen vinden. Misschien vind je de smartphone lenzen (€5) die ze verkopen leuk of een mooi notitieboek van de Hema? Ik heb nog veel meer ideeën maar anders wordt m’n reactie te lang 🙂

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *