Recept | Romige broccoli-mosterd soep

13 sep

Met de omslag naar het regenachtige weer, krijg ik steeds vaker de behoefte aan een lekkere, warme soep. Gister maakte ik dat dan ook eindelijk, het werd een pan romige broccoli-mosterd soep. Bij mij heeft dit nog enigszins wat voeten in aarde, want vanwege mijn allergieën kan ik geen bouillon verdragen (zowel vlees- als groentebouillon niet). Ik besloot het daarom op een andere manier aan te pakken. Met mosterd.IMG_2192

Ingrediënten (voor twee personen):

  • Een hele broccoli (500 gram)
  • Crème fraîche (kleinste bekertje)
  • Zaanse mosterd (drie theelepels)
  • Rucola
  • Zout

Optioneel hierbij zijn wat mij betreft ui en/of prei, gebakken bacon en champignons.Ik heb het dus even heel simpel gehouden zonder deze opties, maar na het eten bedacht ik dat het met wellicht smakelijker is.

De crème fraîche haal je van tevoren uit de koelkast, ik deed het voor het gemak in een kommetje om zo de mosterd er makkelijk door te kunnen roeren. Je kookt de broccoli in ruim water, wanneer de broccoli zacht genoeg is haal je de pan van het vuur en kan je het met de staafmixer tot een glad geheel pureren.  De rucola kun je er al meteen doorheen mixen, of het eventueel later als garnering toevoegen. Ik deed beiden. Tot slot roer je de crème fraîche er goed doorheen. Eventueel op smaak brengen met een snufje zout.

Serveren met soepstengels.

Zijn er meer mensen die wel eens soep hebben gemaakt zonder bouillon? Wat gebruik je dan als alternatief?


Je kunt me volgen via Bloglovin’ of Instagram.

12 reacties op “Recept | Romige broccoli-mosterd soep

  1. Ziet er goed uit! Wel lastig dat je geen bouillon mag, wat zit daar in dan waar je allergisch voor bent? Want misschien kun je het ook een keer zelf maken en dan zonder dat wat je niet mag zeg maar? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *