Recept | Frittata di spaghetti

22 aug

Wat doe je als je niet weet wat je zal gaan eten, graag eens iets anders wilt uitproberen én van de restjes in de (koel)kast af wilt. Als je geluk hebt kom je dan net een recept tegen dat precies omschrijft wat er op dat moment in de koelkast ligt te schreeuwen om toch eindelijk eens opgemaakt te worden.

IMG_1440a

Ik kende het begrip frittata wel, maar ging er eigenlijk vanuit dat het een gerecht was met een voor mij verboden ingrediënt, namelijk aardappelen (#allergieën). Maar, niets bleek minder waar. Het is inderdaad zo dat er vaak ook aardappelen in verwerkt zijn, maar het is te bereiden op allerlei manieren. De oorspronkelijke frittata is ontstaan in Italië en was vooral onder de armere lagen van de bevolking populair, omdat het wordt gemaakt van de overgebleven groenten en pasta’s van de dag ervoor.

Het volgende recept kwam ik tegen, makkelijk om te maken en nog verrassend lekker ook. Met dit gerecht kun je natuurlijk eindeloos variëren, al hebben wij het simpel gehouden en alleen wat basis ingrediënten gebruikt.

IMG_1449a

Bereiding: eieren klutsen. Kaas, zout en peper (al liet ik de peper weg, alweer vanwege de allergieën) door de eieren heen roeren. Gekookte spaghetti aan dit mengsel toevoegen. Mengsel aan twee kanten bakken in een koekenpan voorzien van olijfolie. Garneren met peterselie.

Persoonlijk vind ik het niet voldoende voor een hoofdgerecht, maar als bijgerecht kan het prima. Mocht je het willen eten als hoofdgerecht, dan kun je er misschien wat vlees, kruiden en groenten (bijvoorbeeld: ui, prei, tomaat) aan toevoegen.

IMG_1439

Iemand die dit of iets soortgelijks weleens heeft gegeten?


 

Je kunt me volgen via Bloglovin’ of Instagram.

 

 

34 reacties op “Recept | Frittata di spaghetti

    • Dan komt dit prima van pas, ik denk zelf dat het met allerlei soorten pasta kan, al leent spaghetti of tagliatelle zich wel het beste hier voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *