Praag – reisverslag van hotspots

5 sep

De uiteindelijke keuze van bestemming voor onze vakantie was uiteindelijk, zoals verwacht, op Praag gevallen. Na wat ik er zelf al over gelezen had in combinatie met echt zoveel positieve ervaringen – ineens heel veel bekenden bleken er al eens geweest te zijn – moesten wij er haast ook wel heen.

Praag dus. Op nog geen uur en een kwartier vliegen vanaf Eindhoven land je zo op de luchthaven van Praag. Een kleine drie kwartier later stonden we zaterdag voor de deur van ons appartement. We verbleven een week in de hoofdstad van Tsjechië en ik kan je vertellen, we kwamen zeeën van tijd te kort. In deze blog wil ik jullie meenemen op reis, langs de bezienswaardigheden die wij hebben bezocht.

Petřín – Zondagochtend beklommen we de heuvel waarop de Petřín-toren staat. Het pad leidde ons langs tuinen, oude muren en een observatorium (sterrenkijker). Tezamen met de heuvel is de toren even hoog als Eiffeltoren van Parijs, wat uiteraard een prachtig uitzicht over de stad geeft. Het was echt een hele klim en het was bloedje heet, maar het meer dan waard. Zowel vanaf de heuvel zelf, als vanuit de toren, kun je prachtig over de gebouwen van Praag heen kijken. Een absolute aanrader.

Prague Zoo – Een echte aanrader. Net buiten het centrum gelegen en wederom op een heuvel, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze dierentuin is één van de beste ter wereld. Groots opgezet met ruime verblijven en mooi aangekleed. Wij hebben er vier uur rondgelopen en achteraf bleek dat we toen nog niet eens alles hadden gezien.

Royal Gardens – Op dinsdag wilden we meer zien van de Praagse Burcht en de Vituskathedraal. Vanaf Petřín waren deze al enigszins te zien, maar van dichtbij natuurlijk een stuk indrukwekkender. Toen de Vituskathedraal gebouwd werd, was de opdracht om het de grootste van Europa te laten zijn en ik gok dat dit ook het geval is. We twijfelden of we ook echt in de burcht wilden voor een rondleiding en besloten om enkel een wandeling door de naastgelegen tuinen te maken. Het bleek een goed besluit te zijn, want het uitzicht was er top.

Karelsbrug – Een van de architecten van de Vituskathedraal ontwierp ook de Karelsbrug, welke de verbinding naar de Oude Stad is. De brug is één van de populairste bezienswaardigheden, met aan weerskanten torens waar je in kunt, dertig standbeelden op de reling en overal kraampjes waar je jezelf de ultieme toerist kunt voelen als je er iets koopt. Mij niet gezien.

Karlstejn – Op drie kwartier reizen met de trein vanuit Praag, ligt het mooie Karlstejn. In opdracht van Karel IV werd hier – wederom op een heuvel – in 1348 een kasteel gebouwd, bedoeld om onder andere de kroonjuwelen te bewaren. Wij maakten een wandeling rondom het kasteel en namen ook een kijkje binnen de muren. Het kasteel en ook het uitzicht, zijn juweeltjes op zich.

We hadden geluk met het weer. Elke dag minstens 25 graden en haast onbewolkte lucht. Zo eind augustus/begin september was dat meer dan we durfden te hopen van tevoren. Praag is een stad waar je ogen te kort komt. We hebben in een week tijd veel kunnen doen en zien, maar als het aan ons ligt gaan we er zeker nog een keer terug. In de avonden hebben we ook nog wat uitstapjes gemaakt en als het jullie leuk lijkt, schrijf ik daar ook nog over 🙂

5 reacties op “Praag – reisverslag van hotspots

  1. Leuk verslag! Wij zijn met eindreis naar Praag geweest, maar hebben ook niet alles gezien, ik herken lang niet alles van de foto’s! Ik vond het ook een mooie en gezellige stad. En wat hadden jullie geluk met het weer! Dat geeft vaak toch nog zo’n extra vakantiegevoel.

  2. Wat een leuk verslag. Ben ook zeker benieuwd naar het volgende verslag.
    Met de trein er naar toe kan ook, dus wie weet kom ik nog in Praag terecht🚅😊

  3. Mooi verslag, Praag lijkt mij zeker de moeite waard! Ook per trein goed bereikbaar: A’dam-Berlijn en Berlijn-Praag. Wie weet… 😊

  4. Wauw wat is Praag toch mooi! Ik ben er twee keer geweest en heb altijd gezegd dat ik er nu niet meer heen hoef. Maar volgens mij als ik nog een keer ga, vind ik het weer net zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *