Praag by night – 4 tips om te doen in de avonduren

13 okt

Praag is prachtig overdag, maar ook in de late uurtjes staat het leven er zeker niet stil. Overdag mag het dan een stuk drukker zijn op straat, maar wij vonden het ook de moeite waard wat meer in het nachtleven te duiken. Kijk je mee?

Petřín Hill & Observation Tower – Het uitzicht vanaf de toren, die hoog op een heuvel staat, is overdag al de moeite waard maar wanneer de avond valt en overal lichtjes aangaan, maakt dat het nog net wat magischer. Ik schreef er eerder ook al over, lees zeker dit artikel over de hotspots van Praag ook eens. De openingstijden van de toren  variëren per maand, dus hou hier rekening mee.

The PUB – Stel je voor, elke tafel een eigen tap, een ervaring op zich. Ja, het kan bijna niet anders dan dat dit bij het publiek goed aanslaat. Voor de bezoeker makkelijk om niet telkens opnieuw te hoeven bestellen en voor de eigenaar levert het wat extra geld in het laatje op. Kan niet anders. Weliswaar één soort bier op de tap, maar de kaart vertelt al snel dat je menig ander drankje ‘gewoon’ kunt bestellen. Naast de drank ook een uitgebreide menukaart.

Night Tours – Zoals ik al zei, Praag is overdag prachtig, maar ’s avonds is elk historisch gebouw aangelicht en kan je de stad letterlijk in een ander licht zien. Er worden verschillende tours aangeboden die je langs de pareltjes van de stad leiden. Zo zijn er Vampire and Ghost tours die je wat meer vertellen over de spooky history van de stad, kun je een boottocht maken over de Moldau/Vltava of op kroegentocht gaan en kennismaken met typische hapjes en drankjes. Ik moet er wel bij zeggen dat wij zelf niet zo’n dergelijke tour gedaan hebben omdat we liever zelf op ontdekkingstocht gaan.

Karlovy Lázne – Met vijf verdiepingen en op elke verdieping een ander muziekgenre is deze club al gauw voor ieder wat wils. In de club vindt je tevens een Ice Bar en een Oxygen Bar. De eerste is een aanrader, mits je tegen de kou kunt (-10) kunt. Wat ik wel afraad is om direct na de Ice Bar ook de club zelf te verlaten, zeker wanneer de temperaturen buiten rond de 25 graden liggen. Ik spreek uit ervaring, dit temperatuurverschil in combinatie met alcohol is killing :’)

Tot slot, loop gewoon eens langs het water en door het oude centrum. Live-muziek (op bootjes) en een drankje erbij, genoeg te zien en te doen. Je hoeft je absoluut niet te vervelen hier.

Wat zou jij doen als je een activiteit voor in de avonduren zou moeten kiezen?

8 reacties op “Praag by night – 4 tips om te doen in de avonduren

  1. Ik vind steden altijd iets magisch hebben in de avond, zeker als er aan mooie verlichting is gedacht. In Praag zou ik voor een mooie wandeling over de Karelsbrug en langs het water gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *