Papegaaienpark – Veldhoven Zoo

11 aug

Thuis worden wij verwelkomd door het schorre gekras van ons huisdier. Voor mij was dit in het begin wel wennen, nooit eerder had ik een vogel als huisdier gehad. Vogels waren sowieso niet echt mijn ding. Je zou zeggen dat ik na een paar jaar niet bang meer zou zijn, maar de scherpte van zijn snavel stond en staat mij niet aan. Onvoorspelbaar.

Zondag maakten we een uitstapje naar het Papegaaienpark, tegenwoordig haast beter bekend als Veldhoven Zoo. Het park is ooit ontstaan als opvangplek voor vogels die een minder goed verleden hebben gehad. Dat is aan een gedeelte van de dieren die er nu worden opgevangen, ook te merken. Zowel aan het gedrag, als aan het uiterlijk.

Wat vogels betreft, ben ik een held op sokken. Was, beter gezegd. Na het zien van leuke parkieten, kon ik de gedachte om ook zo’n beestje op mijn schouder te hebben zitten, niet uit mijn hoofd krijgen. Mensen, van jong tot oud, staken om mij heen hun handen uit met voer, om de vogeltjes te lokken. Nee, ik durfde het niet. Totaal onverwachts landde er kort daarna een halsbandparkiet op mijn schouder. Tja, die zag ik niet aankomen.

collage1

Verderop in het park, zaten papegaaien en kaketoes. Vrij om te gaan en te staan waar ze willen, geen kooi die hen tegenhoud en toch, blijven ze lekker op hun plekje. Het zijn dieren die graag aandacht krijgen en dat ook opzoeken. Niet veel later, liep ik dan ook rond met een kaketoe op mijn arm. Bang hoefde ik niet te zijn, het dier had voornamelijk aandacht voor mijn armbandje..

Ik heb genoten van de prachtige dieren. De kleurrijke paletten. Veren in alle kleuren van de regenboog geschakeerd. Een bron van inspiratie, in schril contrast met en afstekend tegen de grauwheid van de dag. Goed moment om mezelf over angsten heen te zetten.

10 reacties op “Papegaaienpark – Veldhoven Zoo

  1. Haha wat geniaal! Ik wist niet dat dit in Nederland is. Leuk! Al die felle gekkeurde beestjes zijn zo mooi. Al vind ik vogels doodeng. Knap dat je het tóch hebt laten gebeuren dat ze op je arm gingen zitten!!

  2. Ik leef tussen de vogels 🙂 Mijn papa is vogelliefhebber & heeft zo’n 50 koppels in z’n voliéres zitten. Allerlei soorten komen aan bod, maar vooral parkieten. Ikzelf help dikwijls mee, alhoewel dit nu moeilijker is met m’n fulltime-job. Enkele jaren geleden is onze tamme valkparkiet Kuifje gestorven. We hebben die tam laten opkweken van kleins af aan & heeft zo’n 10j bij ons in de living gespendeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *