Op vakantie, maar waar naartoe?

3 jul

Het is zomer, ook al zou je het met dit druilerige weer niet per sé zo willen noemen. De tijd van het jaar waarin we allemaal massaal op reis gaan. Van jongs af aan er min of meer in geslopen, tijdens de zomervakantie van school gingen wij haast elk jaar wel ergens heen. Nu, toch al jaren later, kriebelt het nog steeds juist rond die tijd van het jaar extra erg, die behoefte om op reis te gaan. Maar, waarheen?

Onze wensen van een vakantie komen gelukkig overeen, dus dat scheelt al een hoop bij de zoektocht naar een bestemming. Hoewel we best van de zon houden, willen we niet alleen maar elke dag aan zee liggen op ons handdoekje, omringt door te veel zand (of rotsen). Doe ons maar wat cultuur, oude steden bezoeken en wat fantaseren over hoe het daar vroeger geweest zou zijn.  Lekker rondwandelen door oude straatjes en misschien hier en daar een hapje en een drankje.

Er zijn een aantal landen die ik bezocht heb en waar ik best nog eens terug zou willen keren. Denk bijvoorbeeld aan Engeland, Spanje en Italië. Engeland heeft me nooit verveeld, zelfs niet na het meerdere malen bezocht te hebben. In Spanje bezocht ik Andalusië tijdens m’n één na laatste jaar op de middelbare school. Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada. Een goede combinatie aan veel oude bezienswaardigheden, straten om te shoppen, zee om te zwemmen en gelegenheden om op stap te gaan. Ook daar heb ik mij zeker niet verveeld.

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, staat op nummer één dit jaar als mogelijke vakantiebestemming. Eeuwenoude straten, rivier de Moldau en hoogteverschillen, die uitermate geschikt voor het maken van foto’s zouden zijn. Klinkt mij goed in de oren, zal tevens niet voor niets Gouden Stad genoemd worden..

Iemand wel eens in Praag geweest? Tips zijn welkom!

9 reacties op “Op vakantie, maar waar naartoe?

  1. Ik wil dolgraag eens naar Praag! M’n vriend ging er helaas al enkele keren, dus dat staat niet direct op het lijstje, haha. Maar wie weet vind ik wel een vriendin die graag meewil 😉 Liefs & veel plezier!!

  2. Wat tof dat jullie misschien naar Praag gaan! Dat lijkt mij een heeele gave stad. Daar zou ik ook nog wel een keer naar toe willen! Ben er dus nog nooit geweest en kan je geen tips geven haha. Maar het zal vast heel tof worden!

  3. Het is echt mega lang geleden dat ik Praag heb bezocht. Maar ik vond het erg mooi. Dat kan ik me nog goed herinneren. Maar goed, ik houd van historische steden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *