Op de valreep – 2016

1 jan

Als ik iets heb geleerd dit jaar, dan is het wel dat het leven zich niet laat voorspellen. Je kan nog zoveel wensen, te hopen hebben, maar het pakt toch vaak anders uit dan verwacht. Soms beter, soms minder, maar vrijwel altijd anders dan bedacht.

2016 was zo’n jaar. Het begon vrij onstuimig. De vorige jaarwisseling lijkt echt als de dag van gisteren. Terugbladerend door het virtuele fotoalbum op m’n telefoon, blijkt het echter toch 366 dagen en vele duizenden foto’s later te zijn.

Het jaar dat begon met een plotselinge verhuizing, klussen en een mini-vakantie tussendoor. Het zouden een paar van de weinige vrije dagen in 2016 zijn, wat ik naarmate het jaar vorderde ook behoorlijk begon te merken. Ook het bloggen schoot er bij in. Van de verhuizing hebben we nooit een moment spijt gehad. Met hulp van lieve familie en vrienden was de klus snel geklaard.

Lente liep vrij gemakkelijk over in de zomer. Wat festivals hier en daar, een geweldig concert van Coldplay. Op het weer was weinig aan te merken. Regelmatig konden we barbecuen in eigen tuin. Fijn om een eigen plek buiten te hebben.

Ook de herfst diende zich geruisloos aan. De temperaturen bleven vrij hoog voor de tijd van het jaar maar de bladeren verloren na verloop van tijd toch hun kleur. Dit seizoen bracht ommekeer met zich mee. Vriendschappen werden plotseling weer zichtbaar; eigenlijk nooit weggeweest, maar als nood aan de man is stappen diegenen die achter je staan ineens uit je schaduw om naast je te komen staan. Deze situatie wees me tevens op het belang van juiste vrienden en het koesteren van die vriendschappen. Choose your friends wisely.

Verder besloot ik dat het tijd werd voor een stap richting onafhankelijkheid. Ik kan nog niet zeggen dat ik het rijbewijs al binnen hebben, dat zou wel snel zijn, maar dat in รฉรฉn keer behaalde theorie-examen voelde al als een overwinning. In 2017 hoop ik daar in elk geval een vervolg aan te kunnen geven.

Sinds begin april ben ik amper vrij geweest, op de weekenden na. Afgelopen week had ik dan eindelijk vakantie. Perfect met de feestdagen. Heel wat fijne dagen met familie door kunnen brengen, een goed einde van het jaar zo.

2017.ย Ik ga geen uitspraken doen over doelen die ik wil bereiken. In gedachten is het een en ander voorbij gekomen, maar voorlopig blijft het daar bij.

Tot slot wil ik iedereen een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toewensen ๐Ÿ™‚

6 reacties op “Op de valreep – 2016

  1. De beste wensen voor in dit nieuwe jaar voor jou! Ik hoop dat het een mooi jaar voor jou wordt. ๐Ÿ˜€
    Fijn dat je afgelopen week lekker vrij was, na zo’n lange tijd. Heerlijk dat je er van genoten hebt, samen met je familie. ๐Ÿ™‚
    Oeeh en goed dat je je theorie gehaald hebt! Succes met de lessen. Komt goed, dat weet ik zeker. Straks kun je lekker zelf rijden joh, super toch!

  2. Mooi geschreven! Ik wens je een gelukkig nieuwjaar, met hopelijk wat meer vragen dan afgelopen jaar. Als ik iets heb geleerd is het wel om af en toe rust te pakken ๐Ÿ™‚ Zรณ belangrijk! Succes met alles in 2017, dat het een mooi jaar mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *