Moestuintje

26 apr

Voor mijn verjaardag vorige maand kreeg ik een klein kweekkasje. Hier had ik om gevraagd, omdat het me leuk leek om een aantal groentes en kruiden zelf te kweken. Niets leuker en lekkerder dan eten uit eigen moestuin toch? Tijd om het eens uit te proberen. Sinds mijn vriend en ik verhuisd zijn naar een appartementje mét tuin, konden wat plantjes natuurlijk niet meer ontbreken.

DSC06181

De sterrenkers, zoals hierboven op de foto, doet het in elk geval sowieso al goed. Het voordeel van het zelf kweken, is dat je weet wat er met de plantjes gebeurd. Je bent er zelf verantwoordelijk voor, geeft het zelf water en voldoende licht. Daarnaast is het zo goed als biologisch, want je kunt zelf bepalen of je al dan niet gebruik maakt van bepaalde middeltjes tegen ongedierte of een vorm van kunstmest. Ik heb er dan ook voor gekozen om de plantjes lekker hun gang te laten gaan, het enige wat ik doe is ze af en toe voorzien van water.

De plantjes in de kas komen nu ook langzaam op, vooral met het goede weer van de laatste tijd hebben ze flink van de zon kunnen genieten. In het kasje heb ik basilicum, sla, rozemarijn en rucola staan.

 

DSC06243

Inmiddels heb ik nog wat andere zaadjes verzameld, maar die plant ik op een later moment. Het onderhouden vergt wel een klein beetje discipline, maar het kweken van je eigen groentes/kruiden geeft ook een zekere mate van voldoening. Ik denk dat ik hier voorlopig nog best veel plezier aan ga hebben.

2 reacties op “Moestuintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *