Mijn zomer in een notendop

28 sep

In tegenstelling tot veel lezers, heb ik waarschijnlijk een weinig enerverende zomer beleefd. Ik ging braaf elke dag, oké, bijna elke dag naar werk, om van de hele ‘vakantie periode’ maar weinig mee te krijgen. Hooguit juist tijdens datzelfde werk, als projecten minder soepel verliepen, mezelf realiserend dat half Nederland inderdaad op vakantie was.

Natuurlijk had ik de weekenden en hier en daar een dag tussendoor vrij en heb ik daar ook zeker van genoten. Hoewel die zomer dan misschien wat langzaam op gang kwam, ik mag niet klagen met de mooie dagen die we gehad hebben (en nog steeds wel hebben!) De tijd vliegt. Ik had het er nog over met een collega vandaag, hoe bizar het wel niet is dat naarmate je ouder wordt, de dagen steeds sneller lijken te gaan en daarmee automatisch de jaren ook. Dat het bijna beangstigend is. Ik kan me oud en nieuw nog zo goed voor de geest halen, alsof het gisteren pas gebeurde. Alsof we gisteren pas aftelden naar een nieuw jaar. Nee hoor, de tiende maand van dit jaar staat zo goed als voor de deur. Niet te bevatten.

img_7328

Aan die groene blaadjes zal snel een einde komen vrees ik, maar niet getreurd, het herfstige kleurenpalet is minstens zo mooi, zij het niet nog mooier!

Maar wat deed ik dan zoal, in die zomerse maanden? Ik bezocht een aantal (weekend)festivals, waar het gelukkig vaker droog was dan het regende. Ik ging naar het papegaaienpark, waar ik eerder al over schreef. Ik ging wat weekendjes weg, maar telkens in eigen land en voornamelijk naar Den Haag, mijn oude vertrouwde stadje.

In Den Haag ging ik op stap met vrienden, die ik al even niet meer had gezien, sommige zelfs dus voor het laatst met oud en nieuw, de avond die ik me nog zo goed kan herinneren, alsof het gisteren was. Het voelde ook gewoon alsof ik mijn vrienden gisteren nog had gezien, ondanks die vele maanden die er tussen zaten. Ook was het een paar weken geleden Open Monumentendag, waar ik op de zaterdag met mijn vader een stuk of acht monumenten bezocht, om er op de zondag nog wat bezoeken, dit keer ook met mijn moeder, aan vast te plakken.

img_7565

Verder waren we heel wat mooie weekenden gewoon thuis. In de tuin, aan de BBQ of gewoon gezellig met vrienden of buren over de vloer. Zo fijn om een huis met een plek buiten te hebben, waar je in alle rust van het warme weer, de bloemetjes, de vogeltjes en eekhoorns kunt genieten.

Ook nog een nieuwtje onder de horizon, want geloof het of niet, ik als echte gym-hater, heb nu een abonnement op de sportschool en ik vind sporten helemaal niet meer erg :’) Zal wel een kwestie zijn van ‘niets moet, alles mag’. Op school vond ik gym altijd vreselijk, maar nu dus niet meer. Yay.

Nu de herfst eraan komt, ga ik écht weer meer bloggen. Het is nu te koud om ‘s avonds lang buiten te zitten, dus ben ik sneller geneigd met een kop thee op de bank te hangen en te schrijven. Echt. Ik ben een herfstblogger.

6 reacties op “Mijn zomer in een notendop

  1. Nou, laat de herfst dan maar komen want ik kijk altijd erg uit naar je blog.
    Fijn toch dat je een buiten hebt waar je bloemetjes buiten kunt zetten ????
    Geloof mij maar, hoe ouder hoe sneller de tijd gaat. Tot je zo oud bent dat de tijd voorbij kruipt ?

  2. Klinkt als een leuke zomer hoor, lekker genoten op je vrije dagen zo te lezen. Volgens mij zijn heel veel mensen herfstbloggers, in de zomer is het altijd rustiger in blogland haha. Liefs.x

  3. Werken terwijl veel mensen op vakantie zijn. Voordeel is dat je vroeg of laat op vakantie kunt. 😉 Gewoon thuis of met vrienden of buren is ook gezellig. Ik heb ook wat pauze genomen in de vakantieperiode. Nu weer bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *