Kilometers maken, vrijheid tegemoet?

10 nov

Soms heb ik het idee dat ik in dit opzicht een tikkeltje achterloop bij mensen van dezelfde leeftijd. In tegenstelling tot een steeds jonger wordende groep die zich gelukkig mogen prijzen met zo’n pasje op zak, heb ik namelijk nog geen rijbewijs.

Jaren geleden ging de ene na de andere klasgenoot er al voor, het felbegeerde rijbewijs. Mij interesseerde het geen bal, aangezien ik ook overal op mijn trouwe fiets heen scheurde en ik anders ook graag met de trein ging. Nee, ik had daar nog geen zin in.

Ik leerde voor het eerst kennis maken met rijles, toen ik op de intro van de Hogeschool Leiden in een lesauto mocht stappen, om zo eens te proeven van het zoeven over de weg. Van veel zoeven was geen sprake natuurlijk en alhoewel ik de snelweg opgestuurd werd, hoefde ik enkel te sturen.1012730_607559625951089_1718958839_n

Zoals bovenstaand, zit ik er al lang niet meer bij. Vorige maand heb ik dan toch besloten om het maar eens een kans te geven. Het nut van een rijbewijs begin ik steeds meer in te zien. Niet alleen is het praktisch in vrije tijd, simpelweg om nog meer vrijheid te creΓ«ren dan ik al heb op zulke momenten, ook is het wellicht handig in de toekomst met het oog op banen.

De eerste lessen zijn mee aan de ene kant meegevallen. Aan de andere kant is het veel nieuwe informatie en een berg aan nieuwe prikkels, die in een korte tijd verwerkt moeten worden. EΓ©n nacht heb ik zelfs alleen maar over schakelen gedroomd, moet je nagaan..

Binnenkort mijn theorie-examen en dan.. Dan is het tijd voor het echte werk, nog intensievere lessen, bijzondere verrichtingen. Ik hoop dat het ingewikkelder klinkt dan dat het is, anders gaan het lange nachten worden, met dromen over ingewikkelde verrichtingen die vervelender zullen zijn dan alsmaar slaapdronken schakelen πŸ˜€ Zolang ik die vrijheid maar in mijn achterhoofd houd, komt het vast goed.

Wie heeft er nog meer geen rijbewijs? Specifieke reden voor?

9 reacties op “Kilometers maken, vrijheid tegemoet?

 1. Ik heb geen rijbewijs. Wel 22 rijlessen gehad zo’n jaar 32 geleden. Ik ben gestopt toen de instructeur door liet schemeren dat het misschien tijd werd de hoop op dat felbegeerde papiertje maar een hoop te laten .
  Nu vind ik het soms heel jammer, maar word ik nog niet geroepen om het alsnog te halen.
  Succes!

 2. Oeh succes met je theorie en lessen! Komt echt wel goed hoor. πŸ™‚ Ik heb mijn rijbewijs al sinds mijn 18e. Vind het ook fijn om zelf te kunnen rijden en om vrijheid te hebben. Ook al heb ik zelf geen auto haha, maar alsnog is het lekker om dat roze pasje wel op zak te hebben!

 3. Ik behaalde mijn auto rijbewijs ‘pas’ op mijn 36e. Ik had er eerder nou niet zo’n behoefte aan dat ik daar mijn geld aan wilde spenderen. Wel had ik al enkele jaren eerder mijn motor rijbewijs gehaald. Maar ik heb niets met auto’s. En als ik geld had, ging ik liever maanden reizen dan lessen betalen.

  De reden dat ik er uiteindelijk wel voor ben gegaan, is omdat ik moeder werd. Ik heb een hekel aan fietsen en wilde niet afhankelijk zijn van het OV of anderen met mijn zoontje. Maar nog belangrijker, ik wilde in staat zijn om hen naar een arts of ziekenhuis te brengen. Dus een rijbewijs vond ik wel noodzakelijk en veilig.

 4. Ik was 21 toen ik mijn rijbewijs behaalde. Ik kocht onlangs mijn eerste autotje. πŸ™‚ Dus je loopt helemaal niet achter hoor. πŸ™‚ Ik wou ook heel lang geen rijbewijs.

 5. Ik was 20 voordat ik mijn rijbewijs had gehaald en dit omdat mijn ouders mij hebben verplicht! Anders had het zeker nog eventjes geduurd. Ik zag het nut er dus ook niet van in. Maar ik ben zo blij dat ze dat hebben gedaan want man wat een vrijheid! Je zal geen spijt hebben πŸ™‚

 6. Oh wat spannend, ik ben benieuwd hoe het er ondertussen mee staat :).
  Zelf heb ik mijn eerste rijles meteen op mijn verjaardag gehad, ik woonde redelijk achteraf en was mijn fiets niet zo trouw dus voor mij was het echt een uitkomst haha. Daarnaast snap ik best dat mensen wachten met het rijbewijs, in mijn omgeving zijn er ook verschillende mensen die graag nog even wachten (om verschillende redenen). Fijne jaarwisseling! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *