Huis en haard | van winter naar lente

28 feb

Ons plekje mag dan geen haard hebben (helaas, toekomstdroom!), een huis is het er niet minder om. De plek waar ik graag thuiskom na een lange dag werken, de plek waar ik tot rust kan komen. Ons huis is regelmatig aan verandering onderhevig. Ik hou graag van schuiven met meubels en tegenwoordig ook van planten in huis. Nieuwigheid. Kijk je mee?

In december ontkom je er eigenlijk niet aan, zeker niet als je kerst viert. De kerstboom nam ook hier een pontificale plek in de woonkamer in. Om überhaupt plek te creëren moesten de meubels al aan de kant. Kort na oud en nieuw was ik het al zat. Heel gezellig allemaal, maar wel druk, zo’n grote boom met ballen en lichtjes midden in de woonruimte. Vervanging was gauw gevonden, toch nog wat gezelligheid maar een stuk rustiger voor het oog.

Het boompje, deze is wel echt, in tegenstelling tot de kerstboom, kregen we gratis bij de Appie, omdat kerst voorbij was en de winkel er anders mee bleef zitten. Dikke prima, dan adopteer ik die boom wel. Ik hou van de combi met het krukje en de kaarsen. Die laatsten waren sinter-kerst-cadeautjes. We vierden een combinatie van beide feestdagen op derde kerstdag.

Afgelopen weekend viel de kerstboom van ellende haast uit elkaar. Naalden overal, behalve aan de boom. Ja, tijd voor een bezoek aan het tuincentrum. Vroeger eindeloos vaak met opa en oma bezocht, nu weer eens een kijkje nemen (wel in een andere winkel) en natuurlijk niet met lege handen naar huis. Voor de gelegenheid moesten we overigens naar België rijden, hier alles dicht vanwege carnaval.

Ons huis verandert eindelijk in een soort groene oase. Ik geloof dat ik het punt bereikt heb, waarop ik er voor zal zorgen dat deze planten zullen overleven. De cactussen waren makkelijk natuurlijk, maar ook de gewone plant verdient een kans hier in huis. Ideaal als aankleding, maar ook goed voor het leefklimaat. En wie wordt er nou niet vrolijk van wat groen in huis?

Met kerst kreeg ik een leuke plantenhanger, daar heb ik nu een geschikt plantje voor gevonden. Mijn vriend kreeg voor zijn verjaardag een houten Westvleteren (#bestebier) kistje. Nog voordat ‘ie het goed en wel had uitgepakt, had ik al een bestemming gevonden. Cactuskist. Allemaal kleine cactussen, precies passend in de vakken van het kistje. Perfect, later meer daarover 🙂

Hoe groen is jouw huis?

7 reacties op “Huis en haard | van winter naar lente

  1. Wat raar. Mijn reactie heeft hij niet gepakt. Ik tikte dus dat ik die hangplant zo erg leuk vind. Vind het sowieso handig. Je kan zo veel gemakkelijker een plantje kwijt.

  2. Oh ja leuk, groen in huis. Tegenwoordig hebben wij wat minder dan vroeger. Wel altijd een Kamerlinde die keer op keer gestekt wordt. Deze gaat denk ik al een jaar of 13 mee.
    Huis veranderen, ik ben er dol op😋
    Leuk blog om te lezen 😍

  3. Mijn huis wordt steeds groener, maar ik ben niet zo’n plantenfan haha. Toen ik net in mijn huisje woonde kwam een vriendin met zo’n grote kamerplant aan zetten, mijn eerste woorden ‘Die is toch wel nep heh?!’ ja.. dat dus ;). Liefs.x

  4. Wacht, ging echt pas vorig weekend bij jullie de kerstboom eruit? Jullie hebben het lang volgehouden hahah. Ik ben echt dol op planten maar heb er helaas nog maar twee. Ik wil nog echt een mooie grote, al vind ik die kamerhanger ook echt onwijs leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *