Herfstsferen

2 nov

Naarmate het jaar vordert, neemt ook de knussigheid weer toe. Lekker de boel decoreren met allerhande frutsels om aan het einde van het jaar uiteindelijk die groene dennenboom weer ‘in te kunnen slingeren’. De dagen worden weer korter, het schemert als ik wakker word en wanneer we van huis naar werk rijden, doet de schemering opnieuw haar intrede.

Om licht te brengen, werden jaren geleden allerlei manieren gevonden om onszelf buiten die donkerte (en kou) te houden. Ik kan er alleen maar tevreden mee zijn, want die kaarsen van vroeger kunnen tot op de dag van vandaag niet ontbreken in huis. Inderdaad, die kaarsen zijn hier niet aan te slepen. Ik hou van de sfeer van kaarsjes aan in huis en gelukkig is het weer die tijd van het jaar.

IMG_3377

Dit plaatje is weliswaar van vorig jaar, maar de warmte straalt er vanaf. Inmiddels wonen we ook al weer ruim een half jaar in ons nieuwe huisje, het huis wat nooit helemaal af zal zijn maar wel als een thuis voelt.img_7783

De grote herfstschoonmaak vond enkele weken geleden al plaats. Het was de ideale gelegenheid op zoek te gaan naar decoratiemateriaal dat sinds de verhuizing nog niet was uitgepakt of later nog mee uit Den Haag was gekomen. Het decoratievosje zit trots op de kast, alsof het er al die tijd al zat. Bruintinten, oranjes, geel, rood. Warme kleuren voor een gezellig huis, een plek waar je thuis wilt komen.

Dit is waar het allemaal om draait, die herfst. Wat het een mooi seizoen maakt. Ondanks de dalende temperaturen toch nog een bepaalde warmte uitstralend. Een aantal wandelingen is dan inmiddels ook al gemaakt, om nog even te genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft, als tegenligger van het drukke, soms chaotische leven.img_7955

De bladeren, van groen naar geel door naar oranje, langzaamaan verkleurend naar rood om tot slot zachtjes uit de boom te wiegen, neerkomend op een deken van diezelfde kleurenpracht. Ja, ik hou van de herfst om haar prachtige tinten.

10 reacties op “Herfstsferen

  1. Vroeger vond ik de herfst niet leuk. Altijd die regen en koude wind. Bah. Maar hoe ouder ‘k werd, hoe meer ik de seizoenen ben beginnen appreciëren. Ook de herfst. De bladeren die verkleuren, de zon die z’n laatste warmte geeft,.. Zalig!

  2. Net zoals Evelyne, hield ik vroeger écht niet van de herfst, haha. Maar nu vind ik het echt geweldig om te lopen op de knisperende blaadjes etc. Voor mijn part mag de winter gerust worden overgeslagen, de andere seizoenen vind ik net iets leuker 😉 liefs!

  3. Ik houd van alle seizoenen, maar ik denk dat de herfst mijn favoriet is. Eindelijk weer wat frisser, en ook regen hoort erbij. Vooral van de kleurenpracht van de bomen kan ik erg genieten. Zo mooi als ik ze dit weekend in het Brabantse land heb gezien heb ik ze nog nooit gezien ???
    En ja, lekker de kaarsjes weer aan en een quilt erbij?

  4. Sinda dit jaar durf ik stiekem wel te zeggen dat de herfst fijn is, ondanks dat het wat kouder wordt. De kleuren overal, de gevallen blaadjes en de heerlijke herfstwandelingen vind ik echt heel fijn! En natuurlijk de gezelligheid en knusheid niet te vergeten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *