Friday Favorite | Kater Lodewijk

26 jun

UgMlouyjULnmXTnvMqiQHu7WTNnOPQLu_TsXJW43AQgZeven jaar geleden was het dan eindelijk zover. Mijn broertje en ik hadden mijn ouders eindelijk over weten te halen om weer een kat in huis te halen. En wat voor één.. We haalde een lieve en onschuldige kitten uit het asiel, vastbesloten hem een goed thuis voor de rest van zijn leven te geven.

Zo klein als hij op de website van het asiel bleek te zijn, was hij niet. Evenmin was het geen kitten meer, vertelde de dierenarts. Hij werd zelfs geschat als een jaar of drie. Lodewijk. De naam die hij in het asiel kreeg, hielden wij aan. Zo parmantig als die naam klinkt, deed Lodewijk zich ook voor. Weliswaar parmantig, af en toe zelfs een tikkeltje arrogant, maar vooral heel erg bang. Wat hij in zijn leventje voor ons heeft meegemaakt weten wij niet en zullen we hoogstwaarschijnlijk nooit weten, maar dat het geen pretje geweest zal zijn is ons wel duidelijk.

Lodewijk besloot ons al snel te vertrouwen, maar op andere mensen had en heeft hijorborH3aCrypqiWMM-PwHmx-1m2FeHDFsz7nr93O6rg het niet zo. Vooral in het begin was hij erg speels, zocht hij de hoogste plekjes in huis op en was hij ook erg brutaal. De keukendeur moest altijd dicht, anders trof je hem gerust op het fornuis aan. De meest vreemde voorwerpen werden als speelgoed aangezien. Een moment dat ik nooit zal vergeten, was dat wij tv keken en waren vergeten om de deur naar het balkon dicht te doen. Vanuit onze ooghoeken zagen we een zwarte-witte schim het hek opschieten en naar het balkon van de buren springen. Nou zijn de balkons van elkaar gescheiden door een flinke muur, dus het was niet bepaald een feest om dit te aanschouwen. Meneer weigerde in eerste instantie ook gewoon om terug te komen. Sindsdien wordt hij angstvallig in de gaten gehouden en mag hij alleen nog onder begeleiding op het balkon komen..

IMG-20141225-WA0015

Inmiddels woon ik al ruim twee jaar niet meer bij mijn ouders en moet ik het gekke beest elke dag missen. Zijn luide, soms wat verontwaardigde gemiauw, zijn gebonk met zijn kop  tegen mijn deur als hij per se mijn slaapkamer binnen wilde komen midden in de nacht, of zijn gehol door het huis en dan slippend door de bocht vliegen. Ondanks dat ik tegenwoordig allergische reacties krijg als ik bij hem in de buurt kom (mijn lichaam is de aanwezigheid van een kat niet meer gewend) kan ik het niet laten hem te knuffelen en te aaien.

Het asiel waar Lodewijk heeft gezeten is aan verbouwing toe, het zal moeten gaan sluiten indien er niet voldoende geld wordt opgehaald. Ik snap dus echt niet dat de gemeente dat zo ver kan laten komen. Het asiel is zelf een actie gestart.

Hebben jullie ook huisdieren, of bij ouders waardoor je ze niet vaak kunt zien?

 

Volg mij via Bloglovin’.

12 reacties op “Friday Favorite | Kater Lodewijk

  1. Ah wat lief, ik vind de naam Lodewijk ook hilarisch. Past perfect bij een kat. Ik heb zelf een hond bij mijn ouders en die moet ik ook veel missen, maar elke keer dat ik thuis kom is ze weer zooo blij om me te zien (denk ik haha).

  2. Wat een leuk artikel! Ik heb helaas geen huisdieren, want ik ben allergisch voor vrijwel alles met haar of veren.
    Gelukkig komen de katten van de buren vaak op visite als ik in de tuin zit.

  3. Pingback: Hoe ik mijn vakantiedagen door kom | And Other Things

  4. Pingback: Geluksmomenten | And Other Things

  5. Pingback: Tag | Happiness tag | And Other Things

  6. Pingback: Terugblik | Oktober | Mijlpalen, Instagram en belangrijke vragen | And Other Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *