Festival essentials 2016

4 jul

De weekendfestivals zitten er voor mij dit jaar al weer op. Intents en Defqon.1 zijn achter de rug. Vorig jaar schreef ik een artikel over mijn essentials om zo’n weekend te kunnen overleven. Nu, een jaar later, stel ik mijn lijst ietwat bij. Nieuw in de lijst is namelijk de powerbank, een soort oplader, wat op een meerdaags festival zeker goed van pas komt.

Fervente festivalgangers weten waarschijnlijk allang wat zij het beste mee kunnen nemen naar een festivaldag/weekend, maar mij leek het leuk jullie te laten zien wat ik belangrijk en bovendien handig vind om mee te nemen. Een paar jaar geleden rommelde ik namelijk maar wat aan, tegenwoordig weet ik wat ik maar beter thuis kan laten en wat vooral wél van pas komt.

IMG_6769

Het mag algemeen bekend zijn dat een hedendaagse mobiel het niet meerdere dagen volhoudt op een festival. Vrienden die kwijt zijn, familie op de hoogte houden.. Mijn mobiel lukt het niet. Regelmatig zat ik dan ook bij de toiletgebouwen op de camping om even op te kunnen laden. Gelukkig is dat drama voor mij over. Met een powerbank zit je nergens aan vast. Ik testte een Samsung powerbank van GSMpunt uit, die het beter deed dan verwacht. Meerdere mensen hebben ‘m een paar keer gebruikt. Hij mag dan wat groot zijn, ik ben er blij mee en neem ‘m in het vervolg weer mee.

Vorig jaar hebben mijn vriend en ik gehoorbescherming aangeschaft, om onze oren tegen het teveel aan decibellen te beschermen. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar na heel wat feestjes en festivals waren wij de piep en het geruis in onze oren als after een beetje beu. Echt een aanrader dus, want sindsdien hebben we daar in elk geval geen last meer van gehad! Een klein tasje met handige vakken waar je al je zooi in kunt gooien en makkelijk terug kunt vinden, vind ik ook erg handig. Zo houd ik mijn ID, geld, medicijnen + doktersverklaring, sleutels, labello en mobiel bij elkaar.

Mocht je een weekend naar een festival gaan, dan breng je de nachten waarschijnlijk door op een camping. In dat geval is het natuurlijk wel zo handig een tent, slaapzak en luchtbed mee te nemen, maar wat vooral van belang is, is een warme trui/jas en een paar dikke sokken. Hoewel de dagen in de zomer vaak wel lekker zijn, kan het ’s nachts nog ijskoud zijn. Geloof mij, met koude voeten kun je dat kleine beetje nachtrust dat je nog zou willen meepakken, ook wel vergeten. Stel van tevoren een paar outfits samen, zodat je niet te veel spullen mee hoeft te zeulen. Ook voor ’s nachts is het handig oordoppen te hebben, op een festivalcamping is het NOOIT stil.

Wat betreft eten en drinken, dat mag je op een weekendfestival gelukkig wel meenemen, althans naar de camping. Extra veel drinken (en dan bedoel ik niet alcohol) kan sowieso geen kwaad en bananen zijn ook een absolute must. Handig in het geval van honger, bij gebrek aan energie, bij een opspelende maag, noem maar op..

Wat ik ook pas kort geleden uit heb gevonden, is het meenemen van vochtige doekjes. Ik gebruik die dingen eigenlijk nooit, maar op zo’n festival komen ze ineens op elk moment van pas.

Dingen die je vooral thuis moet laten:

  • Je mooie/kostbare sieraden. Ik draag altijd goedkope sieraden waar ik geen binding mee heb naar een festival, dit omdat ik bang ben het te verliezen. Zonder sieraden gaan is dan net weer geen optie.
  • Je parfum/deo. Meestal zijn alleen de rollerdeo’s toegestaan. Spuitbussen en parfum verdwijnen vaak zonder pardon in de prullenbak.
  • Je goede kleding. Houdt er rekening mee dat alles kapot kan gaan of vies kan worden. Vooral als het regent en het modderig is.
  • Al je overige, kostbare spullen die eigenlijk niet aan festivalgeweld blootgesteld zouden moeten worden.

Wat nemen jullie verder nog mee of laten jullie juist thuis?

7 reacties op “Festival essentials 2016

  1. Ik heb wel een powerbank maar geloof niet dat ik die mee zou nemen naar een festival, maar ik ga dan ook altijd maar 1 dag naar een festival. Een hoesje vind ik een must, in ieder geval voor mij 🙂 Ik laat ‘m nog wel eens vallen :-0

  2. Mijn gozer heeft een 8 euro powerbank bij flying tiger gekocht. Doet het prima 🙂 Wel ideaal want de batterij in zijn smart phone is heel snel leeg. … Maar hij draait ook veel apps op de achtergrond. Die ik dus uitzet want scheelt energieverbruik.
    En babydoekjes (of vochtige doekjes) zijn inderdaad heel handig. Altijd. Bijvoorbeeld als je hondje vieze pootjes heeft na het wandelen in het bos. Daar gebruik ik ze voor in ieder geval. Ik ben niet zo’n festivalbeest 😉
    Bij een concert neem ik eigenlijk niks anders mee dan mijn huissleutel en mijn buskaart. Verder niks. Allemaal overbodige ballast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *