De Apple revolutie

12 sep

Trouwe aanhangers zal het waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Apple presenteert vandaag, 12 september, de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De echte fans weten welke sites ze in de gaten moeten houden voor het laatste nieuws of waar ze dit nieuwe oogappeltje kunnen bestellen.

De iPhone is, zoals de meeste smartphones tegenwoordig, een echte alleskunner. Zo heb ik eigenlijk geen camera meer nodig en is een laptop alleen nog fijn als ik hele verhalen wil schrijven, omdat het typen op een toetsenbord nog net wat sneller gaat dan typen via een ‘on-screen’ toetsenbord.

iPhone met plant

Ik maakte kennis met de Apple producten voordat de iPhone überhaupt op de markt kwam. Heel lang geleden hadden we thuis een iMac en hoewel deze vandaag de dag zo plat zijn als iets, was dit maar een log apparaat met een flinke toeter aan de achterkant. Later had ik zelf een iPod, een trouwe vriend tijdens de rit heen en weer naar school en soms stiekem op school ook tijdens de les en natuurlijk tijdens het leren. Het was pas in juni 2015 dat ik zelf aan de iPhone ging. De 4s destijds, die ik overnam van mijn broertje. Meteen was ik verkocht. Deze mobiel kon zo’n beetje alles wat mijn telefoons daarvoor niet konden of in elk geval een stuk minder goed konden. Kort daarvoor had ik mijn huidige blog opgericht en deze mobiel kwam daarvoor echt als geroepen. Makkelijk foto’s maken, bloggen, alles in één met de eindeloze functionaliteiten. Inmiddels heb ik de 4s ingeruild voor een jonger exemplaar, namelijk de iPhone 6. Tijdens onze vakantie in Praag heb ik hier heel wat moois mee vast kunnen leggen, herinneringen voor later.

Maar zoals dat gaat met producenten van apparatuur en software, de tijd staat zeker niet stil en je kan eigenlijk nooit écht up-to-date zijn, zo snel vindt de ontwikkeling plaats. Of ik van plan ben de nieuwste aan te schaffen? Ik denk het niet. Je kan altijd beter en sneller willen, maar op het moment van aanschaf, loop je toch alweer achter. Voorlopig hou ik het dus bij de iPhone 6, tenzij ik na de presentatie van de nieuwe iPhone 8 Plus alsnog ineens om ben. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn, hier volg je live de laatste ontwikkelingen

Ga jij voor de nieuwe iPhone 8 of wacht je het nog even af?

3 reacties op “De Apple revolutie

  1. Hahaha, die oude Mac was er één waar je U tegen moest zeggen 😄
    Ik ben blij voor je dat je zo tevreden bent over je telefoon, altijd fijn als het naar tevredenheid werkt.

  2. Ik vind die nieuwe IPhone schandalig duur (de X) en vind hem ook niet prikkelend vernieuwend genoeg om aan te schaffen. Gezichtsherkenning trekt me helemaal niet en de foto/camera opties vind ik niet zo boeiend omdat ik altijd al mijn camera pak als ik echt mooie foto’s wil. Ik ben ook nog steeds tevreden met mijn huidige IPhone dus heb ook nog geen nieuwe nodig trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *