Citytrip | Valkenburg

2 feb

Spontane uitjes, hoe kun je er niet van houden? Het laatste jaar heb ik er echt veel last van, dat ik weg wil van het drukke leven en lekker rond wil huppelen in een voor mij onbekende stad. Een beetje cultuur snuiven en genieten van het moois dat zo’n onbekende plek te bieden heeft. Afgelopen weekend op het programma: Valkenburg en Maastricht.

Wat de bestemming zou zijn, hadden we tot enkele dagen van tevoren nog niet eens bedacht. Valkenburg was wel een aantal keer in onze gedachten opgekomen, maar een definitief besluit was er nog niet. Op vrijdagmiddag belde ik met een hotelletje, om te vragen wat de mogelijkheden voor dat weekend nog waren. We konden die avond nog komen.. Uiteindelijk werd ons dat net wat te kort dag, maar zaterdag checkten we alsnog in.

Na het bekijken van de hotelkamer en het achterlaten van onze spullen, begonnen we aan een lange wandeling. Hup, Valkenburg in om eens te kijken wat voor mooie oude kasteeltjes daar te zien waren. Via straten vol terrasjes kwamen we uit bij de ruïne, die haast onmisbaar boven de huizen uittorent. De enige hoogteburcht die Nederland kent, toch best bijzonder. Vanaf de ruïne keken we uit over Valkenburg.

We vervolgden onze wandeling omhoog, de Cauberg op, langs de zogenaamde Lourdesgrot. Steile paden, nog met ijs van de koude dagen. Na wat geritsel in de struiken kwamen er ineens wat hertjes tevoorschijn. Wat heerlijk om zo vrij door de natuur te kunnen bewegen.

Twee uur later daalden we weer af naar het dorp. Een drankje doen en dan terugkeren naar het hotel? Of toch eerst ergens proberen te eten? Dat laatste is echt een enorme uitdaging voor mij, vanwege die allergieën. Ik zag dan ook behoorlijk tegen dit moment op, maar natuurlijk wil ik niets liever dan ook eens zonder problemen uit eten kunnen. Al wandelend door de straten bekeek ik her en der de kaarten van de verschillende restaurants. Ik kwam er niet uit. Toch maar ergens naar binnenlopen en iemand aanspreken. Bij het eerste restaurant was het gelijk raak. Een gesprek van ruim een kwartier met de hulpkok, die ook nog eens hoogstpersoonlijk mijn gerechten klaar zou maken. Ik nam het risico. Heerlijk was het!

Terug in het hotel schoven we nog even aan bij de bar. Nog wat drankjes toe. Voldaan naar bed om de volgende dag op tijd aan het ontbijt te kunnen verschijnen.

Zondag maakten we nog een wandeling door Valkenburg en bezochten we nog wat winkeltjes, waaronder eentje met meer dan 2000 soorten bier. Hier gingen we niet met lege handen naar huis.. Later die dag pakten we de auto naar Maastricht. Tot onze verbazing leek daar het carnaval al begonnen te zijn. We maakten daarom een wandeling door de stad en vermeden de winkelstraten.

Al met al was het een fijn weekendje weg. Even samen tot rust komen en genieten van de mooie dingen in het leven. Ik kijk nu al uit naar het volgende spontane weekendje weg 🙂

4 reacties op “Citytrip | Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *