Cakejes voor elke gelegenheid

10 jul

Op sommige momenten moet je het leven gewoon net iets meer vieren dan anders. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte cakejes. Een paar weken geleden was zo’n moment dat er behoefte was aan cake en omdat ik de beroerdste niet ben, deel ik vandaag ook het recept wat we toen gebruikten.

Zo lang als dat ik me kan herinneren, wilde ik ook op verjaardagstaarten altijd fruit. Ongetwijfeld heeft dit ook te maken met mijn allergie voor chocolade, maar ondanks dat, kon je me niet blijer maken dan met een appeltaart of een aardbeientaart met slagroom. Niet zo gek dus, dat ik in dit geval ook koos voor ‘iets met fruit’.

Het was al redelijk laat op de avond, toen we bedachten dat we ‘iets’ wilde maken. Eerder die dag was het plan nog om de avond op het strand door te brengen. Mijn vriend en ik, mijn broertje en zijn vriendin. De regen gooide echter roet in het eten en dit was een goed alternatief.

Let them eat cake. Misschien ken je de uitspraak wel, woorden die ooit mogelijk uit Marie Antoinette haar mond kwamen. Volgens de geschiedenis is het verhaal daarachter dat de armen geen brood konden bakken, door enorme schaarste. Haar antwoord zou zijn dat ze dan maar cake moesten eten.

Terug naar de cakejes. Dit zijn de ingrediënten:

  • 1 ei
  • 25 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • citroen- of sinaasappelrasp
  • fruit naar voorkeur (wij hadden aardbeien en frambozen)
  • slagroom

Suiker en ei kloppen met de garde in een beslagkom, tot het wit en hoog in de beslagkom komt te staan. Het is dan een stevige substantie. Bloem er voorzichtig doorheen spatelen, bij voorkeur door een zeef, zodat het extra luchtig wordt. Beslag het liefst in een springvorm die van tevoren is ingevet en bebloemd. Oven op 190 graden Celsius. De taart is klaar wanneer deze goudbruin is, gemiddeld tussen de 12 en de 20 minuten. Even af laten koelen. Vormpjes uit de taart steken, zodat je de cakejes krijgt. Cakejes tot slot versieren met slagroom en het fruit. Smakelijk!

Het recept kan gemakkelijk verdubbeld worden. Bijvoorbeeld, 2 eieren met 50 gram bloem en 50 gram suiker, et cetera.

13 reacties op “Cakejes voor elke gelegenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *