Brugge | Deel 2.

20 jul

DSC07043De vakantie in Brugge is helaas al voorbij – het ging veel te snel – maar met de foto’s kan ik nog een beetje terug in de tijd en jullie daarin ook meenemen. De laatste dagen werd het weer niet veel beter, de regen bleef en maakte maar heel af en toe plaats voor wat zonnestraaltjes. We gingen nog wat shoppen en rondsnuffelen in leuke winkeltjes, avondwandelingen maken (veel minder toeristen op de been) en naar het strand in Zeebrugge toen de zon wat tevoorschijn kwam.

 

Tijdens onze wandelingen door de stad, kwamen wij op meerdere plekken kunstwerken tegen. Op dat moment wist ik niet dat dit allemaal onderdeel uitmaakte van het zogenaamde Hedendaagse Kunst en Architectuur Triennale Brugge 2015, met als onderwerp een historische stad die uitgroeit tot een dynamische megapolis. Zo staat er op de Markt de zogenaamde Diamondscope, een achthoekige constructie van spiegelglas. Dit kunstwerk draait om kijken en bekeken worden en het recht wat zowel inwoners als toeristen hebben op toegang tot de publieke ruimte.

DSC07054

Naast de Sint-Salvatorskathedraal is ook een interessant bouwwerk neergezet, opgebouwd uit ramen van gesloopte Chinese woningen. De maker verwijst hiermee naar het spanningsveld dat ontstaat door alsmaar groeiende megapolissen en de daaruit ontstane bouwwoede in zijn eigen land, het historisch erfgoed en natuur dat er plaats moet maken voor wolkenkrabbers. Ik vind het jammer dat ik er pas thuis weer achterkwam wat het nou eigenlijk precies was, want ik vind het onderwerp heel intrigerend en zeker ook hedendaags.

De laatste dag deed de zon toch nog wel haar best en reden we in een half uurtje naar Zeebrugge, waar we op het strand toch nog van wat zon konden genieten. Heel anders dan het strand in Scheveningen, waar het met twintig graden meestal al redelijk druk is, hier was het rustig. Zo’n breed strand had ik trouwens nog nooit gezien.

collagezbDit soort kleine huisjes op wielen zie je in Nederland eigenlijk nooit, tenminste niet daar waar ik wel eens op het strand kom. In Zeebrugge zie je dit wel, ook zijn er veel mensen die een klein houten hutje hebben, waar ze naast gaan zitten. Daar is het wel druk, maar in het water waagt niemand zich. Wij wel, maar het was echt koud. Misschien is dat ook de reden dat het zo rustig was op het strand. ‘s Avonds was er op de boulevard nog een marktje, met allerlei verse producten zoals bijvoorbeeld het fruit en de broodjes hierboven.

collageb

Ik heb natuurlijk veel meer foto’s, maar voor mijn blog even een kleine selectie gemaakt. Op veel foto’s staan wij zelf ook en die wil ik niet allemaal online zetten. Al met al en ondanks het weer, is Brugge echt een aanrader voor wie van citytrips houdt of er gewoon even tussenuit wil, maar toch niet te ver van huis wil zijn. Er is genoeg te doen en te zien, je kunt er prima shoppen en er is natuurlijk een enorme keuze aan soorten bier. Voor ieder wat wils dus.

Hoe is jullie vakantie tot nu toe?

Nu ik terug ben uit Brugge ga ik uiteraard weer wat regelmatiger bloggen.

 

Je kunt mij volgen via Bloglovin’ of Instagram.

16 reacties op “Brugge | Deel 2.

  1. Ik ben vorig jaar ook in Brugge geweest en ik vond het fantastisch. Ik vind dat echt een prachtige stad. Het is alsof je terug stapt in de Middeleeuwen met al die koetsen en leuke straatjes 🙂

  2. Ik hou zo van Brugge! Heb er zes jaar op school gezeten en is stiekem nog altijd een beetje mijn favoriete stad! En haha, Zeebrugge heeft inderdaad het allerbreedste strand ooit ^^

  3. Pingback: Hoe ik mijn vakantiedagen door kom | And Other Things

  4. Pingback: Terugblik | Juli | And Other ThingsAnd Other Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *