Badkamer geheimen – nieuwe inrichting

26 sep

De plek waar ik ’s ochtends snel wat tijd doorbreng en ’s avonds vaak net wat langer. Niet de grootste ruimte van het huis, maar door mij wel één van de meest gewaardeerde. Ik vind het fijn om ’s avonds te douchen, even tot rust te komen voordat ik mijn bed induik. Tot voor kort was de badkamer een irritatiepuntje, maar daar is nu verandering in gekomen met een aantal nieuwe producten.

We hebben ongeveer een jaar een kastje onder de wastafel gehad. Meteen toen we deze hadden opgehaald, tweedehands dan wel, bleek dat ‘ie eigenlijk niet onder de sifon (die buis onder de wastafel) paste. Met veel moeite hebben we toen in de bovenkant een gat gezaagd – lelijk – om het toch te laten passen. De deurtjes vielen er één voor één uit, tot zelfs de laatjes het niet goed meer deden. Toen was ik er he-le-maal klaar mee. Tijd voor een badkamer make-over dus. Weg met dat kastje.

Alle rotzooi die het kastje verzameld had, zocht ik uit. Ik haalde een houten bankje tevoorschijn waar voortaan de handdoeken op zouden liggen. De bruikbare spullen gingen in een ijzeren mandje naast de handdoeken. En toen kwam het moment dat ik bij Etrias wat mocht bestellen. Dit kwam als geroepen. Een paar dagen later al werd er een pakket bezorgd.

Blauw doet het altijd goed bij mij. Het doet me denken aan blauwe zeeën ver weg en de lucht op een mooie zonnige dag. Daar word ik nou blij van. De keuze was dan ook snel gemaakt. De nieuwe handdoeken zouden blauw zijn. En zo geschiedde.

Daarnaast waren we al een tijd min of meer op zoek naar een tweede wasmand. Eentje die ook gemakkelijk te dragen is, al dat gesleep met was is niets. Online kwam ik deze tegen, eens wat anders dan een standaard wasmand. Ik vind hier wel een grappige twist aan zitten en qua kleur past het goed in het kleurenpalet voor de badkamer, dat ik stiekem wel ergens in mijn hoofd heb zitten.. De mand is een soort grote tas van vilt, met als details een paar knoopjes, als ware het zelf een kledingstuk.

De badkamer is over het algemeen een ruimte waar je relatief weinig tijd doorbrengt en waar je over het algemeen geen bezoekers ontvangt. Toch vind ik het prettig als het er gewoon verzorgd uitziet, dat het plaatje klopt qua kleuren en gevoel. Ik ben zeker blij met deze veranderingen.

Hoe hebben jullie de badkamer ingericht?

3 reacties op “Badkamer geheimen – nieuwe inrichting

  1. We hebben een oud huis met een oude gietijzeren badkuip op pootjes. Vrolijk rood geschilderd. Hartstikke leuk, maar soms word ik het zo zat om in de kuip te klimmen .
    Witte tegels met een rood streepje. Wat plankjes aan de muur om potjes e.d. op te zetten en over het bad een bamboe rekje voor de flesjes.
    Al met al heel tevreden.

  2. Leuk om te lezen! Wij willen onze badkamer ooit nog aanpakken. Hij is prima hoor, maar niet geheel onze smaak qua kleuren combi. Voor nu erg blij met wc, douche cabine en grote wastafel, maar ooit willen we hem in een strak design hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *