Als je haar maar goed zit

3 dec

Help, mijn haar is in een half jaar 10 centimeter gegroeid. Nu ben ik terug bij af. In juli ging ik voor het eerst in een aantal jaren weer eens naar de kapper, omdat ik de klitten er niet meer uit kreeg en het gewoon heel lang was. NU DUS WEER! Mijn haar doet vervelend.

Ik wist niet eens dat mijn haar zo snel kon groeien.. Na wat google’en kwam ik er achter dat wanneer je gezond eet, niet rookt, niet te warm doucht en geen stijl/krultang of föhn gebruikt, dit het beste is voor je haar. Logisch natuurlijk, maar ik sta er verder nooit bij stil dat dit ook invloed op mijn haar heeft. Wat dat betreft mag ik mezelf een schouderklopje geven. Gemiddeld groeit hoofdhaar elke maand ongeveer één centimeter. Kom ik aan met mijn 10 centimeter in een half jaar..

Het nadeel van dat snelle groeien, is dus die klitten. Ik douche vaak voor ik naar bed ga, wat dus betekent dat mijn haar nog vochtig is als ik het bed induik. Tegenwoordig borstel ik mijn haar nog, zodat mijn haar ’s ochtends niet al in de knoop zit. Het werkt, maar aan het eind van de dag, dan is het #(&*@%!$. (zelf in te vullen.) En dan komt het seizoen voor statisch haar ook nog eens om de hoek kijken..

collage

#selfiemodus aan. Links mijn hoofd, daags nadat ik een bezoek aan de kapper had gebracht. In juli dus. Rechts een foto van een paar dagen geleden, mijn haar past niet eens meer op de foto en het lijkt veel voller. Het zijn niet de beste foto’s, maar je kunt ongetwijfeld enigszins zien wat ik bedoel.

Ik wil graag korter haar. Misschien een (lange) bob, maar ik heb geen idee of dit bij mij past of staat. Iemand een idee? Wat voor een kapsel zou mij staan? Oh, dit soort dingen zoals hieronder, wil ik wel kunnen blijven doen. Dan ben ik een gelukkig mens.

IMG_0536

26 reacties op “Als je haar maar goed zit

 1. Je mag jezelf zeker schouderklopje geven dat je levenstijl invloed hebt op je haargroei. Als je het soort van kapsel zoals je laatste foto wil blijven doen, wat echt leuk is. Dan lange bob lijkt me ook leuk.

 2. Mijn haar groeit de laatste tijd wat minder hard, zal de leeftijd wel zijn, geen idee wanneer ik voor het laatst bij de kapper ben geweest. Het is nu wel voorbij de fase dat het ieder keer in mijn neus krult en kriebelt, dat is wel weer fijn. Klitten doet mijn haar amper 🙂

 3. Als ik jou was zou ik de kapper om advies vragen over welk kapsel het beste bij je past. Mijn haar groeit ook heel snel maar dat betekend wel dat ik mijn bobline kapsel om de 4 weken moet laten knippen.

 4. Jeetje wat is je haar snel gegroeid :O 10 centimeter! Echt ongelooflijk haha. En je haar lijkt nu idd veel glanzender en voller 🙂 Ik weet niet goed wat je leuk zou staan maar ik vind zelf een lange bob wel heel tof. Ik heb afgelopen Maart oof mijn haar laten knippen tot een lange bob. Het was eerst ook echt lang maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze ~

 5. Ugh klitten.. zo irritant. Ik heb ze vaak van mijn sjaal en soms zo groot dat ik ze er uit moet knippen. Dat is echt niet normaal. Ik weet nooit wat ik met mijn haar moet doen. Ik heb niet zo’n spectaculair haar haha.

 6. Wat zit je haar mooi. Gaaf die laatste foto! Ik moet zeggen dat ik wel fan ben van kort haar. Of je haar zo opgestoken zoals dat. Heel mooi.

  Fijn dat je lief bent voor je haar. Je merkt het resultaat ?

 7. Ik heb erg fijn haar die snel in de knoop raakt. Als kind had ‘k haar tot op m’n schouder, maar elke morgen was ’t een marteling om met een borstel door m’n haar te kunnen. Toen ‘k naar ’t 1ste middelbaar ging heb ‘k er de schaar in gezet (tot groot ongenoegen van m’n vader) & liep ‘k rond met een carré.. Nog steeds draag ‘k m’n haar ‘kort’, maar nu meer in trapjes. Handig 🙂

 8. Wauw wat groeit jouw haar snel! Ik laat het elke 3/4 maanden bijpunten, zo min mogelijk eraf, en toch groeit m’n haar dan -met het bijpunten meegerekend- maximaal een paar centimeter per jaar.
  Ik vind lang haar juist heel mooi, je kan er zo veel mee! Laagjes vind ik altijd leuk staan.

 9. wow 10 cm dat is best veel hoor. Misschien eens proberen een iets korter kapsel. Ik kies zelf altijd voor lang haar, dus kan je niet echt advies geven.
  Zo grappig, ik ga ook vaak slapen met vochtig haar en dat is niet altijd goed. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *