23

30 mrt

De tijd tikt flink door. Vandaag mag ik 23 kaarsjes uitblazen, als ik een taart voorgeschoteld zou krijgen. Ergens vind ik het heel gek dat het leven een onomkeerbaar proces is. Je werkt ergens naartoe en tot slot is er niets meer (of wellicht ook wel). Een leven lang leren en werken, vrije tijd opgevuld met andere fijne dingen in het leven. We leven in het heden, maar terwijl je daarbij stilstaat is die seconde van het heden alweer voorbij, leven we eigenlijk meer in de toekomst en is alles voor dat moment verleden tijd.

Today is the oldest you’ve ever been and the youngest you will ever be again.

Leeftijd is maar een hulpmiddel dat we gebruiken als houvast in het leven, een indicatie van tijd, wat wederom door de mensheid bedacht is. Vandaag word ik 23 en ik voel me niet per sé oud, zoals ik veel leeftijdsgenoten dan hoor zeggen. Het leven gaat echter wel snel voorbij, wat me dan weer doet beseffen dat ik meer stil moet staan bij al die kleine en grote momenten bijzondere momenten in het leven en het vanzelfsprekende minder als vanzelfsprekend moet beschouwen.

Hoewel leeftijd dan maar een getal is, had ik voor mijzelf het afgelopen jaar enkele doelen bedacht, waar ik op zijn minst naar toe wilde werken. Zo’n grens is ergens best handig namelijk.

  • .. het halen van mijn rijbewijs

In november begon ik met lessen. Op weg naar meer zelfstandigheid leek mij dit een goede stap. Theorie haalde ik in één keer, met dank aan een theoriecursus die een paar avonden in beslag nam. Begin maart kwam dan het praktijkgedeelte en man, wat was dat een ellende. Eigenlijk ging het rijden naar mijn idee best prima, maar de examinator besloot anders over mijn kunnen en dat met name de wijze waarop ik de bijzondere verrichtingen uitvoerde. Helaas. In april staat het volgende examen gepland en hoewel ik dan die leeftijdsgrens al heb overschreden, wat natuurlijk maar een leidraad was, ben ik in elk geval al goed op weg!

  • .. carrière maken

Klinkt heerlijk overdreven, maar het komt erop neer dat ik toe was aan meer uitdaging in mijn dagelijkse werkzaamheden. De afgelopen maanden was ik al wat in een (tot op dat moment nog niet bestaande) functie gegroeid, wat mij begin dit jaar de mogelijkheid gaf te solliciteren naar een nieuwe functie binnen het bedrijf. Sinds begin maart mag ik mezelf teamleider noemen en daar ben ik ergens best een beetje trots op.

Vandaag ben ik jarig. Vandaag kan ik starten met een nieuwe lijst met dingen die ik wil bereiken. Het 24e levensjaar gaat van start en ik heb 365 dagen de tijd, dat rijbewijs moet in elk geval toch gaan lukken.

5 reacties op “23

  1. Van harte gefeliciteerd met 23 kaarsjes op de 🎂🍰
    Gefeliciteerd ook met het behalen van alvast één doel. Het volgende doel binnenkort behalen 👊👍

  2. Beetje laat maar als nog van harte gefeliciteerd! Doelen stellen..ik doe het ook en het is inderdaad heel fijn als je er ook flexibel mee om kan gaan…dat doe je goed! Dat rijbewijs komt zeker…ik duim voor je. En wat fijn dat je een mooie baan hebt! Groetjes Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *