Stijlboek | De beginselen

16 jun

Het is net als het bijhouden van een dagboek, maar dan even iets anders. Het gaat hier niet om het van je afschrijven van hersenspinsels en gedachten (kan natuurlijk wel), maar het is voornamelijk de plek waarin je je inspiratie en ideeën op het gebied van mode, interieur, architectuur etc. kwijt kunt en bij elkaar houdt, als zijnde het een boek. In eerste instantie was het voor mij vooral beeld. Later combineerde ik het juist met woorden, om dat bepaalde beeld te versterken.

DSC06809

Mijn stijlboek stamt uit 2010. Oorspronkelijk was het een schetsboek, al snel volgeplakt met voor mij inspirerende plaatjes en foto’s. Ik maakte collages op thema, kleur of een bepaald gevoel wat het bij mij teweeg bracht. Regelmatig blader ik er even doorheen, omdat ik het inspirerend vind en leuk om te zien hoe mijn beeld ten opzichte van bepaalde dingen veranderend. Hoe mijn stijlbeeld veranderd is.

DSC06812

Natuurlijk kent iedereen tegenwoordig de online versies hiervan, zoals bijvoorbeeld Pinterest, maar persoonlijk vind ik het leuker om een tastbaar boek te hebben, waar ik aan kan blijven werken en veranderen. Een boek wat al een paar jaar meegaat en waarin je mijn persoonlijke stijl ook heel erg ziet veranderen. Ik moet toegeven dat ik ook erg dol ben op Pinterest, een bodemloze put als het gaat om inspiratie, maar ik vind het knutselen aan een collage fijner. Het knippen, uitzoeken, in elkaar passen als puzzelstukjes. Net zo lang schuiven tot het één geheel vormt en dan plakken. Het focussen  op een knutselwerkje geeft me veel meer voldoening dan online even wat plaatjes liken, pinnen of hearten. Het bijhouden van een stijlboek is echter heel wat tijdrovender dan het snel pinnen op Pinterest. Ik hoop echt dat ik binnenkort weer eens wat tijd heb om lekker aan de slag te kunnen. De zooi die er bij komt kijken neem ik dan voor lief.

Hebben jullie ook een stijlboek?

Je kunt mij volgen via Bloglovin’.

 

11 reacties op “Stijlboek | De beginselen

  1. Wat leuk zeg dat je dit deed/doet!
    Ik heb voor mijn studie aan het AMFI een stijlboek moeten maken,
    haha wat een opdracht was dat, uiteindelijk wel heel erg leuk hoor!

  2. Pingback: Stijlboek | Hoe ik te werk ga | And Other Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *