Pinspiration | Lente in aantocht

17 feb

De lente laat nog even op zich wachten, maar omdat ik de lente wel al in mijn bol heb, heb ik Pinterest afgestruind naar wat plaatjes die toch wat lente laten zien en waarbij de vrolijkheid hopelijk van je beeldscherm af spat. Ikzelf word er in elk geval vrolijk van. Als ik later in een huis mag wonen, waar de rozen zo vrij langs het raam ranken, dan ben ik gelukkig, ik weet het zeker. Het ziet er zo prachtig uit. De kleur, de geur, wat is er eigenlijk niet fijn aan bloemen (behalve het feit dat hooikoorts een dingetje kan zijn)?

collage16

Bloemen buitenshuis, maar zeker ook binnen. Zelf heb ik ook al een bosje narcissen staan, die in no time in volle glorie aanwezig staan te zijn met hun warm gele tinten. Kijk hoe cute die kat is met dat bloemenkransje, of hij het ook leuk vindt is een ander verhaal, maar schattig staat het hem/haar wel. De quote van Roald Dahl vind ik erg mooi en ook bij deze foto’s wel passend. Alles is mooier als je de wereld door een roze bril bekijkt.

collage17

Een lekker fleurig dekbed, bloemen in een oude emmer, de simpelste dingen kunnen een huis zo makkelijk opfleuren. Linksonder een muursticker met bloemetjes en een konijn. Dit zou ik zelf misschien ook nog wel in huis willen, al denk ik dat het vriendje daar anders over denkt, haha.

collage18

Mooi zo’n krans, maar gemaakt van echte bloemen verwacht ik niet dat het lang mooi blijft.. Dan maar wat bloemen in een vaas, of zoals op de foto gewoon een tak bloesem. Van de vele treinreizen die ik gemaakt heb in mijn leven, vond ik reizen in het voorjaar veruit het leukst. De eerste lammetjes stonden al best vroeg in de wei, maar na verloop van tijd werden het er steeds meer en ik vond het vermakelijk om vanuit de trein naar het gehuppel van die leuke beestjes te kunnen kijken.

collage19

Zoals je wel kunt zien, zijn die lentekriebels bij mij heel erg aanwezig. Ik verwacht ook niet dat ze weg gaan voordat het zonnetje blijft schijnen en er overal jonge dieren rondhuppelen en fladderen. Ik ben nog niet aan een lente-schoonmaak begonnen, daarvoor is het nog écht te vroeg, maar ik moet toegeven dat het huis er al netter uitziet dan rond de drukke kerstdagen.

Tot slot nog een leuke DIY. Je kunt van crêpepapier heel makkelijk zelf hyacinten in elkaar knutselen. Geef ik in dit geval toch de voorkeur aan de papieren, boven de echte.. Die vind ik stiekem namelijk heel erg stinken 🙂

 

Bron: Pinterest.

19 reacties op “Pinspiration | Lente in aantocht

  1. Heerlijk zo met die zon, wij hebben al op het balkon gezeten ?
    Je hebt wel heel fleurige plaatjes uitgekozen, het spettert inderdaad van mijn beeld scherm af.
    Je kunt ook een krans maken met neppe bloemen, blijft langer goed én je hoeft niet te snuiven heel de dag ? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *