Bananenpancakes | Schijn bedriegt

9 nov

Bepaalde hypes tegenwoordig, begrijp ik niet helemaal. Ze lijken zo overrated. Meestal moet ik er niets van weten, maar als het op eten aankomt.. wil ik er best een uitzondering voor maken. Zéker als het zo makkelijk schijnt te zijn. Die bananenpancakes dus. Heel internet heeft er vol mee gestaan (staat het nog steeds?) en heel wat mensen hebben het al uitgeprobeerd. Behalve ik. Tot een paar dagen geleden.

IMG_3464

Wat ingrediënten betreft, het enige wat je nodig hebt zijn een paar eieren en een banaan of twee. Hier en daar wordt een vleugje kaneel aangeraden om het wat extra op smaak te brengen, maar dat liet ik achterwege. Het enige wat je hoeft te doen is de banaan wat te prakken en de eieren er doorheen te klutsen. (Ik gebruikte hier de staafmixer voor, lekker lui.)

Inderdaad reuze makkelijk en tot zover ging alles goed, voor zover er überhaupt iets mis kan gaan. Schijn bedriegt. Klontje boter in de koekenpan, beetje beslag erin. Ik heb eindeloos pannenkoeken gebakken (normale dan) en dat gaat eigenlijk nooit fout. Maar nu, het moment van omdraaien. DE PANNENKOEK VIEL VOLLEDIG UIT ELKAAR. Eerst dacht ik dat het misschien kwam omdat het de eerste was, dat de pan niet heet genoeg was, of dat ik te weinig geduld had opgebracht en veel te snel wilde draaien.IMG_3460

De volgende pannenkoeken wilde evengoed niet meewerken. Mijn hele ontbijtplan voor de volgende ochtend naar de haaien. Het instabiele stapeltje pannenkoeken lag er wat treurig bij, ik kon het maar beter meteen opeten, dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. In de vriezer lag nog wat yoghurtijs met aardbeien, dat kon er prima bij. Nog wat pannenkoekenstroop eroverheen (bevroor natuurlijk meteen, wat er echt apart uit zag) en heel even laten staan, zodat het ijs vast wat zou smelten. Yum!

Uiteindelijk hebben we er wel van gesmuld, uiterlijk doet natuurlijk niet per sé teniet aan het innerlijk – niet zomaar oordelen.. Wijsheid. Waar een stapel pannenkoeken al niet goed voor is. Nu alleen nog de hamvraag, hoe kan het dat deze pannenkoeken bij mij mislukken? Fungeert de banaan dan niet ook als bindmiddel hier?

23 reacties op “Bananenpancakes | Schijn bedriegt

 1. Vroeger at ik ze ook graag. Nu nog steeds wel, maar gewone pannenkoeken doen het ook prima. Ik prak de banaan trouwens altijd alleen maar, gebruik geen staafmixer. Misschien wordt het mengseltje daardoor te flubberig en vallen de pannenkoekjes daarom uit elkaar?

 2. Ik weet niet een dat banaan pannenkoek een hype is. Ik maak het altijd en vind het heerlijk. Dat je het met twee stukken banaan doet en hij mislukt gebeurt mij ook vaak. Dus ik prak hem gewoon tot puree en roeren in het beslag. Nu blijft hij goed bij elkaar.

 3. Misschien dat de staafmixer het beslag inderdaad te waterig gemaakt heeft. Ik prak het zelf altijd, het beslag is dan wat dikker. Verder zorg ik gewoon dat ze niet te groot zijn, beetje zoals American Pancakes. Sindsdien mislukken ze bij mij niet meer in ieder geval haha. 🙂

 4. Die bananenpannekoeken zijn inderdaad heerlijk! Ik had hetzelfde probleem, mijn pannenkoeken gaan altijd goed maar deze vielen uit elkaar.
  Wat hielp was een scheutje yoghurt er doorheen te doen en wat havermout. ( zo worden ze iets steviger en vullen ze ook beter) Ook wil het helpen om de pannenkoeken wat kleiner te maken, bijvoorbeeld de helft van de pan, als ze kleiner zijn vallen ze minder makkelijk uit elkaar omdat ze dan beter word ondersteund bij het omdraaien.
  Succes! Hier zijn ze ook groot succes.

 5. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit bananenpannenkoeken heb gemaakt of uberhaupt heb gegeten! Ze zijn dan misschien wel niet perfect, maar toch klinkt het best lekker. Misschien moet ik het toch ook maar eens proberen! 🙂

 6. Geen staafmixer gebruiken en hele kleine beetjes in de pan doen zodat je echte mini pannenkoekjes krijgt. Goed bakken voordat je omdraait. Ik ben er gek op en maak ze regelmatig 🙂

 7. Paar weken geleden ook geprobeert. Ook bij mij vielen ze uit elkaar. Scheutje melk erbij, bleven uit elkaar vallen. Havermout erbij, zelfde liedje. Wat bloem erdoor, nog steeds uit elkaar aan t vallen. Geef mij maar gewone pannenkoeken.

 8. Ik had ze al op instagram voorbij zien komen, nommm ! Bij mij mislukte het bij de eerste poging ook en toen had ik al wel geprakt zoals velen hierboven als tip geven. De tweede keer lukte het wel perfect en…. geen idee waarom. Vervelende kwestie van trial & error denk ik, iets met mate van prakken en verhoudingen oid. IDK! XD

 9. Op de foto’s ziet het er toch erg lekker uit! Ik heb ze zelf nog nooit gemaakt. Toch maar eens proberen. Alhoewel ik toch wel een voorkeur heb voor bananenbrood. Alleen zijn hier de bananen steeds op, voordat ze overrijp kunnen worden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *